Obračun sezone in družabnost

ŠZ Soča je v četrtek, 22. junija, v Rupi priredila družabni večer ob koncu sezone. Letošnja je bila ena izmed najlepših sezon društva ne samo zaradi rekordnega števila športnikov (več kot 140!), ampak predvsem zaradi navdušenja igralcev in pomočnikov pri izvedbi osmih prvenstev z devetimi ekipami ter sodelovanja staršev in navijačev, ki so večkrat napolnili sovodenjsko telovadnico. Predsednik ŠZ Soča Igor Tomsič je v pozdravnem govoru poudaril, da zdrav duh v zdravem telesu ostaja še vedno vodilo pri delovanju društva in da se bodo potrudili, da bo ostalo še naprej. »Šport je pomemben za osebno rast posameznika, a še bolj je pomembno, da rastemo kot skupina in da si v ekipi med sabo pomagamo«, je dejal. Predsednik Tomsič se je spomnil tudi na tri boleče predčasne odhode, ki so prizadeli društvo: na dolgoletnega pomočnika, odbornika Branka Černica, na Gabrielovega in na Larinega očeta.

Nato je orisal bogato delovanje društva v sezoni 2022/23:

– splošna motorika in S3 – 40 otrok, ki so redno trenirali pod vodstvom Luce Milocca, Sama Nanuta, Sofie Bune, Gabriela Devette, Vanje Černic, Andreja Cotiča, Mateje Balta, Sare Piva in Arianne Menis.

Dečki/fantje:

– dve ekipi dečkov letnikov 2010/2011, ki so v medpokrajinskem prvenstvu U13 3×3 pod vodstvom trenerjev Grazie Venica in Matije Cotiča vidno napredovali ter se uvrstili na drugo mesto v medpokrajinskem prevenstvu TS-GO; ekipa dečkov U15 je igrala v medpokrajinskem prvenstvu, kjer so si nabirali izkušnje pod vodstvom trenerke Grazie Venica in Gregorja Testena.Igralca Sebastian Korsič in Patrik Manià sta letos branila barve ekipe U15 Sloga Tabor, ki je osvojila deželni naslov prvaka in se uvrstila na državni finale v Trentinu.Ekipa dečkov U17 je pod vodstvom trenerja Mateja Jurna zmagala na vseh tekmah v medpokrajinskem prvenstvu in dosegla drugo mesto v deželi FJK. Našim fantom so letos priskočili na pomoč tudi igralec iz športnega društva Mariano in trije igralci Sloge Tabor. Lansko leto sta za deželno reprezentanco U16 igrala kar dva naša mladinca: Borut Vižintin in Gregor Makuc. Letos pa bo barve ŠZ Soča na meddeželnem tekmovanju, ki bo v Campobassu od 26. junija do 1. julija, zastopal Franc Miklus.Fantje so si z zelo mlado ekipo izborili obstanek v C ligi. Varovanci trenerja Lucia Battistija so vidno napredovali. Društvo je z ekipo še posebej zadovoljno, ker je pri Šz Soča bila in bo še naprej prioriteta mladinski sektor.

Dekleta:

Dekleta U13 so pod vodstvom trenerja Luca Milocca prijetno presenetila in se uvrstila na 9. mesto v medpokrajinskem prvenstvu; dekleta U14 so se tudi lepo izkazala in se uvrstila na 3. mesto v medpokrajinskem prvenstvu TSGO.Tri dekleta ŠZ Soča so bila izbrana v medpokrajinsko reprezentanco Ts Go, in sicer Martina Bagon, Agata Berzacola in Sofia Concina. Emma Birri, Meri Feri in Giulia Predan so z izbrano vrsto ZSŠDI-ja zmagale na odbojkarskem turnirju na 45. srečanju slovenskih športnikov iz obmejnih dežel, ki se je odvijal 16. in 17. junija v Ravnah na Koroškem. Dekleta U16, tudi pod vodstvom Luca Milocca, so tekmovala v medpokrajinskem prvenstvu in se uvrstila na 8. mesto TS-GO. Tri dekleta so tekmovala z ekipo U18 pri Mavrici Arcobaleno. Dekleta 1. divizije so se letos uvrstila v finalni del za prestop v D ligo, a žal jim napredovanje ni uspelo. Predsednik je vsem igralkam in igralcem ter trenerjem voščil lep poletni oddih, čeprav bo društvo tudi med poletjem (od 19. junija do 4. avgusta) delovalo in vodilo poletne treninge za otroke (letniki 2009–2017) v Kulturnem domu J. Češčuta v Sovodnjah.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme