Obeta se nova bogata kulturna sezona

Piše: APE

Trst / Predstavitev abonmajske sezone 2023/2024 SSG

Povezani? Connessi? je naslov nove abonmajske sezone Slovenskega stalnega gledališča, ki so jo predstavili v petek, 30. junija 2023, v Trstu. Gre za besedo, ki najprej asociira na sodobno, virtualno obliko komuniciranja, prek spleta in vsega, kar ta ponuja, prek družbenih omrežij, ki nam dajo občutek, da smo stalno povezani s svetom, je pojasnil direktor in umetniški vodja SSG Trst Danijel Malalan. Prisotne sta pozdravili tudi predsednica SSG Breda Pahor in tržaška odbornica Serena Tonel.

Nova bogata sezona se bo začela 21. oktobra in bo tokrat v zasnovi nekoliko spremenjena, saj bo poleg osnovnega abonmaja s šestimi produkcijami in koprodukcijami SSG obsegala dva izbirna sklopa gostujočih predstav. Najprej bo na vrsti koprodukcija zgodbe o vaški in zborovski skupnosti Kakor v nebesih v sodelovanju z Mestnim gledališčem Ptuj in Glasbeno matico. Sledila bo premiera predstave s surrealnim predznakom V gradu v režiji Alessandra Marinuzzija. Koprodukcija bo zaživela tudi ob novem letu, ko bosta SSG in Gledališče Koper uprizorila predstavo Lepa Vida. Glasbeno-gledališka uprizoritev, napolnjena z magičnimi dejanji, bo predstavljala današnji pogled na mit in zgodbo Lepe Vide. Februarja bo sledila predstava z naslovom Tujec po istoimenskem romanu francoskega pisatelja in filozofa Alberta Camusa. V spomladanskem času bo zaživela komedija Prebrisane male laži. Gre za duhovito zgodbo o ljubezni, zakonu, sobivanju v dobrem in slabem ob skrbno čuvanih družinskih skrivnostih. Zadnja uprizoritev tržaškega gledališča bo gledališko-fotografska predstava O snegu in ljubezni. Drama Slovenskega stalnega gledališča in Zavoda Gadot je adaptacija istoimenskega kratkega romana Marka Sosiča.

Kot že rečeno, nova sezona obsega dva izbirna sklopa gostujočih predstav, in sicer večerni in popoldanski program. Večerni program vključuje predstave Veliki diktator po filmu Charlieja Chaplina iz leta 1940, produkcijo z naslovom 6, predstavo Bog masakra ter plesno predstavo Fusion reactor. Popoldanski abonmajski sklop ponuja praznično operetno uspešnico Netopir, resnično zgodbo iz tržaškega območja Savina Rupel – Mati v Ravensbrucku, plesno uprizoritev Noches de Buenos Aires ter predstavo Kons: Novi dobi.

Slovensko stalno gledališče bo tudi v novi sezoni nudilo zabavne in prijetne sobotne popoldneve za družine. Zadovoljstvo malih abonentov in staršev je spremenilo poskus družinskega abonmaja v tradicijo, tako da bo v novi sezoni možen ogled štirih gostujočih predstav, je na tiskovni poudarila organizatorka SSG Valentina Repini.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme