Aktualno

Ob dvigu slovenske zastave v šolskem centru v Gorici

Ob dvigu slovenske zastave v šolskem centru v Gorici

Objavljamo pismo, ki sta ga predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj in pokrajinska predsednica SSO Franka padovan naslovila na ravnatelja Marka Jarca, predsednico SKGZ Ksenijo Dobrilo in pokrajinsko predsednico SKGZ Majo Humar.

“V imenu Sveta slovenskih organizacij Vam sporočava, da sva danes z velikim presenečenjem v Primorskem dnevniku prebral novico o včerajšnjem dvigu slovenske zastave pri Slovenskem šolskem centru v ul. Puccini v Gorici. Naju in ostale člane izvršnega odbora SSO preseneča dejstvo, da smo kot SSO darovali šoli slovensko zastavo in pri tem nismo bili ne obveščeni ne vabljeni na dogodek, ko je ta zastava končna zaplapolala pred Slovenskim šolskim središčem, kar ima za našo narodno skupnost velik pomen.

Pri tem se tudi sprašujeva, kakšen smisel ima prirejati take dogodke, če zraven ni dijakov, ki so prvi koristniki šolskega izobraževanja, kamor spada tudi državljanska vzgoja ter poznavanje pravic, ki so priznane slovenski narodni skupnosti v FJK. Dogodek bi dodatno pridobil na pomenu, če bi bile soudeležene še druge osebnosti, ki so tako ali drugače povezane s slovensko šolo. Pomembno bi bilo, po našem mnenju, povabiti vse goriške slovenske občinske svetnike iz vseh svetniških skupin, ki so pred kakšnim mesecem Večstopenjski šoli Gorica darovali slovenske zastave.

Kot krovna organizacija smo vedno pripravljeni po naših močeh ugoditi potrebam slovenskih šol, pri tem pričakujemo, da skupne dosežke, kot je bil včerajšnji dvig slovenske zastave, tudi skupno počastimo. To bo najboljši in najlepši zgled za dijake naših šol.

S spoštovanjem.

Deželni predsednik SSO

Walter Bandelj

Pokrajinska predsednica SSO

Franca Padovan”

31.08.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!