O ljubezni, zakonu, lažeh in še marsičem

Piše: APE

SSG / Predstavitev nove uprizoritve

Prebrisane male laži je naslov nove broadwajske komedije, ki je popestrila spomladanski abonmajski program Slovenskega stalnega gledališča. Premiero je doživela v petek, 5. aprila, v Mali dvorani SSG v Trstu. Komedijo, ki je v Trst ponovno pripeljala hrvaško režiserko Nenni Delmestre, je napisal dramatik italijanskega porekla Joe DiPietro leta 2013.

Zabavna komedija bo občinstvu prikazala vsakodnevno življenje, ljubezen, zakon, sobivanje v dobrem in slabem in še marsikaj. Na duhovit način v ospredje prenaša resne družbene teme in vprašanja o (med)generacijskih razlikah, etičnih in moralnih načelih posameznika v sodobni družbi. Na odru spoznamo tako dva para: v vlogi prvega igrata Nikla Petruška Panizon in Franko Korošec, v vlogi drugega pa Primož Forte in Tina Gunzek. Sumljivo vedenje moža (Franko), ki mu je sin (Primož) razkril skrivnost, spremeni ženo (Nikla) v pravo detektivko. Spretno, a precej vsiljivo v svojo intenzivno preiskavo žena vplete tudi sina in snaho (Tina). Iz družinskih pogovorov, ki razkrijejo več od izvirnega razloga, odkrijemo tudi pot do razpleta vseh vozlov. V zgodbi opazimo nekatere medgeneracijske razlike, a tudi nespremenjena osnovna dejstva.

Režiserka Nenni Delmestre je o uprizoritvi dejala, da gre za inteligentno in sodobno komedijo, v kateri je družina jedro vsega. “Ob reševanju mladega para in torej zakona pride na dan veliko družinskih skrivnosti.” Za prevod teksta angleške komedije je poskrbela Tina Mahkota, lektorica je bila Barbara Rogelj, asistentka režije, scenografije, kostumografije in glasbe pa Lina Vengoechea.

Komedija Prebrisane male laži bo na ogled v Mali dvorani Slovenskega stalnega gledališča vsak konec tedna do 20. aprila. Za več informaciji in vstopnice lahko obiščete spletno stran teaterssg.com ali pa pokličete na telefonsko številko blagajne +39 040 2452616. Predstava bo na sporedu tudi v Kulturnem domu v Gorici v ponedeljek, 22. aprila, ob 20. uri.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme