O knjigi Skušnjave in poročevalskih izkušnjah

Ob koncu svoje pestre in vznemirljive časnikarske poti, ki ga je popeljala na razne konce sveta, je Tone Hočevar objavil avtobiografsko delo z naslovom Skušnjave. V njem na osnovi neposrednih spoznanj in poklicnih izkušenj opisuje raznorazna družbena dogajanja, v središču katerih se je znašel ter jih službeno spremljal. Knjigo, ki bralca popelje v zakulisje krvavih južnoameriških diktatur, političnih spletk, neresnic in polresnic, cenzure ter dilem, s katerimi se je med opravljanjem svojega dela soočal, so v četrtek, 30. januarja, na pobudo Slovenskega kluba predstavili v Tržaškem knjižnem središču.
Z dolgoletnim dopisnikom se je na srečanju, ki je v glavnem temeljilo na obujanju zanimivih spominov iz delovno aktivnega obdobja, ki jih knjiga vsebuje, pogovarjal nekdanji glavni urednik slovenske redakcije Rai Saša Rudolf. Njun dialog je dopolnjeval pred nedavnim upokojeni politični komentator Primorskega dnevnika Sandor Tence.
Dolgoletni poročevalec RTV Ljubljana je uvodoma obrazložil, da se je za tak naslov zajetne knjige odločil, ker se novinar pri svojem delu nenehno srečuje s skušnjavo, ali nekaj objaviti in torej nekoga “namočiti”, ali pa ne. “Edinih, ki se lahko neusmiljeno lotiš, so politiki”, je menil in dodal, da je sreča pomembna tudi v novinarstvu: “Da se znajdeš v zagonetnih situacijah in prideš ven iz njih živ in zdrav”. (…)

Cel zapis v tiskani izdaji

Mch

TKS: Gost Tone Hočevar

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme