Novi predsednik združenja je Mauro Ungaro

Minuli teden je bilo v Rimu zasedanje novoizvoljenega državnega sveta Italijanskega državnega združenja katoliških tednikov FISC, na katerem so delegati iz vse Italije izbrali novo vodstvo. Za novega predsednika združenja FISC, katerega edini slovenski član je naš Novi glas, je bil izvoljen dosedanji tajnik in naš kolega goriškega katoliškega tednika Voce Isontina Mauro Ungaro. Za vodjo izjemno pomembnega koordinatorja admistratorjev naših tednikov pa je bil potrjen Sergio Criveller iz Trevisa, kateremu gre tudi zasluga za uspešna pogajanja z vlado, ko je šlo za uvrstitev naših tednikov v nov zakon o medijih v Italiji. Kot Novi glas moramo svojo hvaležnost priznati predsednikoma krovnih organizacij Kseniji Dobrila in Walterju Bandlju, slovenski senatorki v Rimu Tatjani Rojc in še prej Tamari Blažina ter Bojanu Brezigarju, ki so vsi pomagali, da slovenski tisk v Italiji ni ostal izzvzet iz zakona o medijih, kot se moramo zahvaliti tudi vsem tistim politikom, ki so imeli posluh za demokracijo in raznolikost.
Simone Incicco iz kraja San Benedetto del Tronto, Chiara Genisio iz Turina, Mauro Ungaro iz Gorice, g. Oronzo Marraffa iz Castellanete ter g. Enzo Gabrieli iz Cosenze bodo člani novega, ožjega vodstva združenja FISC, ki zaobjema več kot 180 italijanskih katoliških tednikov v tiskani obliki in tudi tistih, ki so prisotni samo na svetovnem spletu.
“Če lahko že na začetku svojega dela kaj povem, potem bom rekel, da bo moje vodstvo označevalo skupno delo pod naslovom Hoditi skupaj, različni smo si, posamezne stvarnosti so bogastvo in na tem gre graditi. Pomembno je, da naši časopisi poročajo, pišejo in predvsem pričujejo o posameznih območjih in krajevnih Cerkvah, prav tako pa je tudi pomembno, da se prilagajamo časom, da se posodabljamo, da znamo danes s sodobno govorico in slogom nagovarjati sočloveka. Ne morem niti mimo dejstva, da se bomo v prihodnje morali vse bolj povezovati, iskati skupne sinergije, še bolj bomo morali sodelovati, vse bolj pa se bomo morali posluževati multimedijskih sredstev, kot bomo morali še bolj predstavljati dobrodelne organizacije in krajevne Cerkve”, je povedal v svojem predstavitvenem govoru državnemu svetu FISC Mauro Ungaro.
JUP

Zasedanje državnega sveta FISC

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme