Nova, sveža oddaja #Bumerang

V ponedeljek, 16. septembra, se bo začela na Radiu Trst A oddaja #Bumerang, v celotni režiji mladih. O novostih smo se pogovorili z Lucijo Tavčar (LT) in Jarijem Jarcem (JJ).

Zakaj pravzaprav #Bumerang? Kako in kdo si je to ime zamislil?
JJ: Razmišljali smo o imenu, ki bi bilo privlačno za mlade in njim všeč. Prišel nam je na misel bumerang, ki vsebuje v prvem delu besedo BUM kot neko eksplozijo, ki označuje našo oddajo, ki bo zelo živahna in dinamična. Bumerang pa je na splošno beseda, ki jo danes zelo uporabljajo na socialnih omrežjih Instagram, Facebook ipd. Med drugim smo pred besedo dodali # (hashtag), tako da bo vsem lažje priti do vsebin v zvezi z oddajo #Bumerang.
LT: Oddaja hoče razbivati sheme. Bumerang je nekaj ostrega, orožje aboriginov, ki gre daleč, a se vrne, taka bo tudi oddaja. Nekaj lokalnega, ki pa potuje in prinese nazaj vse, kar spozna. Oddajo si je zamislila mlada skupina, ki jo sestavljajo, poleg nas dveh (Lucije Tavčar, Jarija Jarca), še Barbara Ferluga in Matej Nadlišek. Ob nas bo seveda sodelovalo veliko mladih, ki bodo v studiu in na terenu.
Kdaj boste oddajali in kakšen je target publike?
JJ: Oddaje bomo začeli v ponedeljek, 16. septembra. Oddajali bomo od ponedeljka do sobote, v časovnem pasu od 15. do 17. ure. Naš target je seveda mlada generacija od petnajstega leta do petintridesetega.
LT: Na Radiu Trst A je popoldanski časovni pas namenjen predvsem kratkočasenju, sprostitvi in zabavi, zato bo veliko dobre glasbe in dosti zabavnih rubrik. Ne bo zmanjkalo pa niti resnih tem, saj imamo na programu rubrike, ki bodo informativne, državljanske in poglobitvene.


Lahko razkrijeta kaj več?
LT: Ob ponedeljkih bova v studiu jaz in Barbara Ferluga. Vsak teden bova poglobili aktualno temo, ki se nama bo zdela primerna. Opažava, da se v medijih večkrat poroča tako, kot da je samoumevno, da je bralec že precej seznanjen s temo, o kateri bere. Predvsem pri mladi publiki pa ni tako, saj o nekaterih temah in pojmih mladi prvič slišijo. Zato bi radi teme obrazložili na drugačen način in jih poglobili.
Od torka do četrtka bosta v studiu Jari in Matej. Z njima bodo vsakič sodelovale tudi dekleta iz višjih šol, ali v studiu ali s kakšnim daljšim prispevkom, saj smo si želeli ojačiti vez, ki nas povezuje z višješolskimi zavodi oz. dijaki. Tako bo ob torkih prisotna Antje Gruden, ob sredah Jasmina Gruden in četrtkih Veronika Bordon.
JJ: Tako je, tudi midva bova imela na programu poglobitev raznih aktualnih tem, ne bo manjkala rubrika o avtomobilih oz. novosti iz sveta motorjev, rubrika o umetnosti, tedenski “mashup” dveh glasbenih hitov, Radijski smetnjak, in sicer najbolj neverjetne in absurdne novice iz sveta, Popevke po naše, Radijski dvojčki in še bi lahko našteval. Sobota pa bo namenjena glasbi in glasbenikom oz. našim slovenskim skupinam. Vsak drugi teden, ko bo kje zanimiv dogodek oz. koncert, bomo predvajali eno našo zamejsko skupino v živo, izmenično v drugih tednih pa bomo zbrali najboljše trenutke glasbe in jih bomo ponovno zavrteli. Vsako soboto bo polurna rubrika Alternativa, o alternativni glasbi, ki nam jo bo pripravljal Rajko Dolhar.

Cel zapis v tiskani izdaji

Piše Matevž Čotar / Dinamična novost na Radiu Trst A

Preberi tudi

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme