Nova epizoda serije Kontrasti – Mladi se predstavijo

V produkciji Kinoateljeja

V nedeljo, 7. novembra 2021, ob 20.00 (ponovitev bo 11. novembra ob 20.00) bo na sporedu nova epizoda TV serije Kontrasti – Mladi se predstavijo, ki nastaja v produkciji Kinoateljeja za RAI – Slovenski program. Gre za TV serijo, v kateri mladi avtorji prikažejo portrete vrstnikov iz Goriške, Tržaške in Benečije, ki izstopajo in se odlikujejo na različnih področjih.

V sveži epizodi bo portret Erika Puriča in glasbene skupine Buss band. Posebnost tega dela oddaje je timsko delo; kot avtorja se podpisujeta Danijel Bukovec in Alexander Faganel, montiral je Peter Persoglia, vizualno podobo pa je prispeval še Urban Košir.

Erik Purič, znan tudi z umetniškim imenom Johnny Reed, z ljubeznijo spregovori o svoji samostojni glasbeni poti, o aktualnih tematikah iz sveta glasbe, fizičnem in mentalnem procesu pripravljanja na koncert, o tem, kako se s prijatelji in člani svoje skupine organizira za vaje, in o svojih prihodnjih načrtih.

Buss band, alias Erik Carpani, Ivan Kralj in Patrik Pregarc, je trio tržaških fantov, ki so že v najstniških letih odkrili posebno strast do rock glasbe. Ta skupina je nekaj posebnega; njihov pristop h glasbi se sklicuje na tradicijo velikih glasbenih skupin iz 70. let prejšnjega stoletja, ki je danes skoraj izumrla, kot sami pravijo. Glasba jih povezuje že od malega, sicer pa je vsak izmed njih izbral drugo življenjsko pot, ker se od glasbe žal ne da živeti, trdi Erik. Kljub temu so v zadnjih letih že dosegli dober uspeh s svojim EP-jem, zdaj pa pripravljajo tudi nov album.

Mladi režiser Danijel Bukovec o novi seriji pravi takole: “Letošnjo sezono serije Kontrasti zaznamuje novost na področju produkcije. Iz logističnih razlogov, pa tudi zaradi želje, da bi poskusili spojiti filmsko govorico raznih avtorjev, smo se namreč odločili, da bosta zadnji dve epizodi nastali v tandemu z Alexandrom Faganelom in mano. Poleg tega smo v ekipo vključili tudi novega montažerja, Petra Persoglio, ki je montiral celotno epizodo. Zato je ta v resnici eksperimentalna; nov pristop, ki ga moramo še bolj razviti, menim pa, da je delo privedlo do pozitivnih rezultatov.”

Alexander Faganel meni: “Kontrasti – Mladi se predstavijo je TV serija, v kateri predstavljamo zamejski prostor skozi portrete mladih, zanimivih osebnosti. Okolje, v katerem smo se rodili, se spoznali in odraščali. TV serija Kontrasti je zame priložnost, da predstavimo svoje talente širši publiki in se hkrati ponovno srečamo.”

Peter Persoglia o svoji prvi izkušnji pravi: “S Kinoateljejem sodelujem že nekaj časa in vedno sem imel lepe izkušnje, tokrat pa sem prvič prispeval k oddaji Kontrasti. Poskrbel sem za montažo epizode in priznam, da je predstavljala pravi izziv, saj sta jo pripravila dva sodelavca, ki imata vsak svoj pristop k snemanju in zamisli glede oblikovanja njene naracije. Posnet material, ujete trenutke in misli portretirancev sem v montaži moral povezati v enovito zgodbo. Menim, da je epizoda zanimiva, saj je njena vezna nit glasba.”

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme