Nov pripomoček za reševanje življenj

V sredo, 16. novembra, je v poslovalnici ZKB v Štandrežu potekalo srečanje med predstavniki goriškega Zelenega križa in Zadružne kraške banke Trst Gorica ob predaji novega sistema za zunanjo masažo srca ‘Lucas 3’. Gre za prenosni pripomoček, ki se uporablja pri oživljanju bolnikov z zastojem srca. Njegova posebnost je avtomatizirano in neprekinjeno izvajanje prsne kompresije. Ključen je pri vzdrževanju krvnega obtoka pri posameznikih, ki doživijo srčni zastoj in s tem povečuje možnosti njihovega preživetja.

“Pripomoček ‘Lucas 3’ je ključen pri naših intervencijah, saj s tem, da samodejno in neprekinjeno izvaja masažo srca, omogoča reševalcem, da se osredotočijo na druge vidike reševanja, zato so možnosti preživetja bolnikov bistveno večje,” je pojasnil predsednik goriškega Zelenega križa Flavio Duca. “Iskreno se zahvaljujem Zadružni kraški banki Trst Gorica za finančno pomoč pri nakupu nove naprave, ki nam bo omogočila še bolj učinkovito opravljenje našega dela,” je dodal.

Predsednik Zadružne kraške banke Trst Gorica Adriano Kovačič pa je poudaril pomen zadružne banke v tem okolju: “Skupno dobro je naše poslanstvo. Za njegovo uresničevanje pa je zdravje ljudi ključno. Prepričan sem, da so partnerstva med javnimi in zasebnimi institucijami zelo pomembna, saj samo s skupnimi močmi lahko izboljšamo storitve za našo skupnost in omogočimo kvalitetnejše življenje,” je zaključil predsednik.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme