Nogometni turnir v spomin na Aleksija

Piše: SD

Gabrje / Športni dan in sproščeno prijateljsko druženje

V spomin na prijatelja Aleksija Sobana, ki je prerano umrl 12. maja 2022, je v soboto zjutraj, 16. septembra, potekal nogometni turnir štirih ekip na nogometnem igrišču pri Kulturnem društvu Skala v Gabrjah. Dogodek je organiziral Stefano Zimanyi, ki je bil skupaj z Aleksijem eden izmed ustanoviteljev amaterske nogometne skupine igralcev dvoranskega nogometa Arsoni, ki deluje že od leta 2001. Drugo ekipo so sestavljali še sovodenjski veterani oz. igralci, starejši od 50 let, ki so Aleksija dobro poznali, saj so z njim več let sodelovali v okviru nogometnega društva Sovodnje. Na turnir so se vpisali tudi nekoliko starejši amaterski nogometaši iz Zdravščin in ekipe Piran/Sbruffador.

Na prvi tekmi je ekipa Arsoni doživela poraz z 2 : 1 proti amaterjem iz Zdravščin. Sledil je dvoboj za tretje mesto med Arsonijevci in Sovodenjci, v katerem je Arsoni zmagal s prepričljivim izidom 7 : 2. Pokal so v finalu osvojili amaterji iz Zdravščin proti piranski reprezentanci s končnim rezultatom 3 : 1.

Igralci so bili stari od 15 do skoraj 70 let – prisotni so bili tudi Aleksijeva sinova, Peter in Martin, ki sta igrala v ekipi Arsoni, in žena Emanuela, ki je navijala v občinstvu. Pred začetkom turnirja so se vsi nogometaši z minuto tišine spomnili na Aleksija, ki je tudi v športu znal povezovati veliko ljudi.

Turnir je potekal v prijateljskem in zelo prijetnem vzdušju, takem, kakršnega bi si pokojni Aleksij želel. Smisel turnirja je bil v prvi vrsti zabava vseh navzočih in drag spomin na prijatelja – z nasmehom na ustih, četudi z žalostjo v srcu.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme