Nogometaši Krasa se poslavljajo od elitne lige

Piše: HC Fotografije: Slosport / Marino Marsič

Epilog nesrečne sezone

Že poldrugi mesec pred koncem tekmovanja so nogometaši Krasa obsojeni na izpad iz elitne v promocijsko ligo. Res nesrečna sezona ni mogla imeti drugačnega epiloga, Repenci se namreč celo leto otepajo dna lestvice in že kar nekaj krogov samevajo na zadnjem mestu razvrstitve najvišjega deželnega amaterskega prvenstva.

Težave se očitno kažejo že v številkah: varovanci trenerja Radenka Kneževiča, nekdanjega Krasovega ostrostrelca, imajo daleč najslabšo obrambo v ligi s povprečjem dveh prejetih golov vsako nedeljo, pa tudi drugi najslabši napad. Pomagal ni niti januarski prihod koprskega branilca Aleksandra Rajčeviča, nekdanjega člana Maribora, ki je samo pred petimi leti igral kot standardni igralec v Ligi prvakov. Repenski nogometaši so sicer v izdihljajih zime pokazali nekaj več in nanizali vrsto neodločenih izidov, kar pomeni, da so bili enakovredni tudi višje postavljenim tekmecem, toda nikakor niso mogli priigrati prepotrebnih zmag. Uprava je torej ekipo okrepila, vendar slabosti so bile tako globoke, da lepotni poseg ni bil dovolj. Morda bi se lahko odločili za zamenjavo trenerja, vendar Kneževiču, ki je z družino Kocman v klubu že polnih dvajset let, tako zaupajo, da so ocenili, da predstavlja za Krasovo klop kljub vsemu najboljšo rešitev.

V društvu so zagotovo že obrnili stran in pogled usmerjajo naprej. Če kaj poznamo vodstvo kluba, bodo skušali nemudoma napredovati iz promocijske lige v elitno. Spet pa bodo želeli okrepiti tudi mladinski pogon, ki je v zadnjih sezonah doživel osip najmlajših navdušencev.

V elitni ligi letos sodelujeta, kot znano, tudi Sistiana/Sesljan in Juventina, ki sta še v polnem tekmovalnem zagonu. Enajsterica iz Vižovelj, ki jo s klopi vodi nekdanji prvoligaški napadalec Denis Godeas, je z odličnim jesenskim delom prvenstva že zdavnaj dosegla obstanek v ligi in se poteguje za prestižno šesto mesto. Postava iz Štandreža pa se še bori proti izpadu. Če bodo nazadovale štiri ekipe, je že skoraj povsem na varnem, če pa bo iz D lige izpadlo eno moštvo iz naše dežele in bo potemtakem nazadovanj iz elitne lige pet, čaka Juventino in trenerja Santeja Bernarda (ki je med novoletnimi prazniki prevzel mesto Nicole Sepulcrija, ki je odstopil po devetih sezonah) še neizprosen boj vse do 38. kroga izčrpavajočega tekmovanja. Tik pred napredovanjem med četrtoligaše pa je medtem sijajni Chions s Pordenonskega.

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme