Tržaška

Noč klasičnega liceja

Noč klasičnega liceja

Na slovenskem Klasičnem liceju Franceta Prešerna pripravljajo bogat program

Že nekaj let se v italijanskem šolskem okolju obnavlja tradicija, da se januarja posebej ovrednotita pomen in kulturno poslanstvo klasičnih licejev: lani se je vsedržavni pobudi pridružila tudi klasična vzporednica Državnega znanstvenega liceja Franceta Prešerna v Trstu, ki bo letos ponovno med protagonisti t.i. Noči klasičnih licejev, in sicer v petek, 12.1.2018.

Ogrodje pobude obsega uvodno besedilo in zaključno Himno Seleni, ki sta skupni točki na vseh licejih, vsebino večera pa nato določa vsaka šola posebej. Na slovenskem Klasičnem liceju pripravljajo za petek karseda bogat program, ki temelji predvsem na ustvarjalnosti in navdušenju mladih dijakov: njihova je namreč zamisel, da bi večer potekal v znamenju izvirnih gledaliških besedil, ki so jih napisali sami, ter ob glasbenih in kulturnih utrinkih, kjer bi prišla do izraza njihova ljubezen do petja, plesa in nastopanja. Glasbeni intermezzi nadarjenih glasbenikov se bodo prepletali z umetniškimi besedili v različnih jezikih in krajšimi gledališkimi prizori, kjer bomo drugače spoznali na primer Cicera, Prešerna in Danteja ter sledili njihovim pripetljajem v sodobnem svetu in celo stiku z marsovci! Ob vsem tem pa ni mišljeno, da bo publika le sedela v dvorani, saj se bodo v teku večera zvrstile tudi delavnice, kjer se bodo gostje lahko preizkusili v kromatografiji in interaktivnih igrah. Med vsemi temi raznovrstnimi dejavnostmi pa bo priložnost tudi za sproščeno druženje in klepet ob dobro založenih mizah.

Dijaki klasične vzporednice Državnega znanstvenega liceja Franceta Prešerna torej toplo vabijo na 4.Noč klasičnih licejev, ki bo v petek, 12.1.2018, z začetkom ob 18.uri na sedežu šole (Vrdelska cesta- Strada di Guardiella, 13/1 v Trstu).

10.01.2018

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2018 Noviglas, Vse pravice pridržane!