“Ni prvi tisti, ki največ zna, ampak tisti, ki zna drugim pomagati!”

Danes, 12. septembra, so tudi sovodenjski malčki zasedli svoje prostore v šolskih klopeh. V spremstvu staršev in nonotov so se najprej zbrali v vaški cerkvi sv. Martina pri šolski maši, ki jo je daroval msgr. Renato Podbersič.

Maša je bila v čast Svetemu Duhu, med pridigo pa se je msgr. osredotočil na lik svetega Dominika Savia. Svetnikov vzgojitelj je bil don Bosko, ustanovitelj salezijancev, njemu pa je Dominik Savio, komaj dvanajstleten, rekel: “Darilo, ki si ga želim, je, da napravite iz mene svetnika”. Za dosego tega cilja si je deček prizadeval vse svoje življenje, ki je trajalo manj kot petnajst let. Msgr. Renato Podbersič je osnovnošolčke nagovoril, naj skušajo biti kot sveti Dominik, naj bodo nagnjeni k dobrim lastnostim in pripravljeni drugim pomagati, naj modro izbirajo, ali biti dobri ali ne, ali pomagati sošolcem ali ne, “saj ni prvi tisti, ki največ zna, ampak tisti, ki zna drugim pomagati!” Dodal je še, naj otroci, kot svetnik, svoje življenje napolnijo z modrostjo in srčno ljubeznijo do bližnjega in Boga.

Po maši so se odprla vrata sovodenjske osnovne šole Petra Butkoviča Domna. Učiteljice in šolske pomočnice so z nasmejanimi obrazi in odprtih rok sprejele šolarčke, še posebno pa osem prvošolčkov, ki so, sicer malce prestrašeno, prestopili šolski prag. Nedvomno jih je učiteljica prav kmalu spravila iz zadrege, potrpežljivo pospremila v učilnico novi šolski pustolovščini naproti. Pri tem pa njej, ostalemu učnemu in neučnemu osebju in seveda vsem najmlajšim voščimo vse dobro v novem šolskem letu!

 Kat

Sovodnje ob Soči / Prvi dan pouka

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme