Nebesa in zemlja si morajo pomagati, da lahko premagajo te težke trenutke

V sredo, 26. februarja, sta nadškof Giampaolo Crepaldi in vikar msgr. Ettore Malnati v sejni dvorani škofije v Trstu predstavila ciklus predavanj v postnem času Katedra sv. Justa.
Letošnji ciklus nosi naslov Od Kristusa, ne od sveta. Postni čas je sprehod v spremembo, na katerem nekaj zapustimo, da bi šli naproti nekomu. Tisto, kar zapustimo, je svet, pravi Sv. pismo in tisti, komur gremo naproti, je Kristus. Prav okoli tega razmišljanja se vijejo letošnja srečanja.
V sredo, 4. marca, se je pobuda začela s koncertom Kristus, luč sveta. V katedrali je nastopal zbor Cappella Civica di Trieste pod vodstvom dirigenta Roberta Brisotta in ob spremljavi organista Riccarda Cossija. Zbor je zapel sklop skladb priljubljenega, preminulega skladatelja Marca Sofianopula.
V sredo, 11. marca, bo gost profesor papeške univerze v Rimu duhovnik Giuseppe Tanzella-Nitti. Priznani teolog in avtor številnih uspešnih verskih publikacij bo povedal, kako spregovoriti o Bogu znanstveni kulturi danes. O krščanstvu in sodobni družbi bo govoril tudi predsednik senata, filozof in založnik prof. Marcello Pera, in sicer v sredo, 18. marca. Ciklus bo sklenilo predavanje 25. marca z naslovom Obraz Kristusa, ko bo prisotne nagovoril g. Maurizio Botta, zelo priljubljen govornik med mladimi. S preudarnim in natančnim stilom vodi srečanja z otroki in mladimi ter tistimi, ki se čutijo bolj oddaljeni od Cerkve. Tem ponuja mirno razlago in odgovore na verska vprašanja na različnih področjih vsakdanjega življenja, večkrat prav o temi, ki jo sprožijo udeleženci.
Po predstavitvi se je nadškof pogovoril s prisotnimi časnikarji o izredni situaciji, ki je v državi in deželi nastala zaradi koronavirusa. (…)
Cel zapis v tiskani izdaji

Ciklus predavanj v postnem času Katedra sv. Justa

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme