Nazdravimo poletju

Letošnji goriški, glasbeni »pozdrav poletju« bo v znamenju ovrednotenja, promocije in spoznavanja kraškega teritorija. S temi vsebinami in v enkratni scenografiji na obronkih goriškega Krasa bo v soboto, 21. junija 2014 (s pričetkom ob 20.30), na odprtem prostoru kulturnega centra Danica na Vrhu (Sovodnje ob Soči – Gorica), nastopil s samostojnim koncertom znani hrvaški pevec OliverDragojević, s svojo zvesto skupino Dupini iz Splita. Koncert sodi v okvir projekta KRAS@event@CARSO.
Oliver Dragojević ima v zadnjem času za sabo veliko razprodanih koncertov, kot so Royal Albert Hall Pariz leta 2006, Cernegie Hall V New Yorku, v prestižni Konzerthaus na Dunaju, leta 2010 v slavni Royal Albert Hall v Londonu, Ljubljanske Križanke, dvorana Tabor Maribor, Arena Zagreb, Arena Split, Sarajevo, ter seveda v veliko drugih obiskovanih mest. Pri tem ne gre pozabiti tudi na »dvojni« koncert« leta 2003, ko je dvakrat polnil mestni teater Verdi v Gorici.

V Dragojevičevi biografiji zasledimo, da njegov prvi javni nastop sega v leto 1967, ko je prebil led s pesmijo »Picaferaj«. Nastop je bil dober, to pa je bil hkrati tudi začetek velikega in pomembnega glasbenega sodelovanja – dolgoročnega sodelovanja med Oliverjem in Zdenkom Runjićem. Njegova uspešna kariera je sledila nekaj let kasneje. »Galeb i ja«, »Skalinada«, »Oprosti mi pape« in »Vjeruj u ljubav« so samo nekateri njegovi antologijski hiti festivalov. Njegove najlepše pesmi v očeh oboževalcev pa si sledijo: »Sve bi da za nju«, »Tko sam ja da ti sudim«, »Moj lipi anđele«, »Kad mi dođeš ti«, »Pismo moja«, »Nevera«, »Trag u beskraju«, »Bez tebe«, »Nedostaješ mi ti«, »Cesarica«, »Lipa moja« in še veliko drugih. V devetdesetih je nekoliko opustil dalmatinske ritme in se usmeril v globalne glasbene trende. Oliver Dragojevič je posnel mnogo albumov in njegov album »Dvi, tri, rići« je postal platinast z več kot 50.000 kopijami.
Projekt KRAS@event@CARSO je nastal na pobudo Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel v okviru pobud, ki jih sofinancira javno-zasebni subjekt, odgovoren in pristojen za razvoj območja, LAS KRAS. Partnerji mreže dogodkov, ki bodo potekali v štirih vsebinskih sklopih (glasba, umetnost, mir, enogastronomija), so Kulturni dom Gorica, Mednarodni center za glasbo in umetnost Arsatelier, Konzorcij Collio – Carso, kulturno društvo Juliaest in Skd Hrast Doberdob. Kot pokrovitelji posameznih pobud pa sodelujejo občine Sovodnje ob Soči, Zagraj, Doberdob, Devin – Nabrežina in pokrajina Gorica.
K organizaciji koncerta Oliverja Dragojevič na Vrhu so se priključili, poleg že omenjenih organizacij, tudi Zskd, Zskp, Glasbena Matica, Kulturni center L. Bratuž, SKGZ, SSO, Kulturni dom iz Nove Gorice in domače kulturno društvo Danica.
Za vse podrobnejše informacije (rezervacija vstopnic) v zvezi s koncertom na Vrhu je na razpolago urad Kulturnega doma v Gorici (ul. I. Brass, 20) – tel. +39 0481 33288; email info@kulturnidom.i

Koncert Oliverja Dragojević

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme