Naturopatski nasveti (382)

Piše: Erika Brajnik

Refluks v naturopatiji

Poleg zelene je pomembno živilo za krepitev želodca brin.

Junniperus communis, navadni brin, krepi 3. čakro in bolečino v želodcu, predvsem brinjevo olje, ki ga masiramo po otrokovem trebuščku zvečer pred spanjem, 33 krogov v smeri urinega kazalca, ko po masiramo, postavimo na otrokov trebušček še oblogo iz voska, ki krepi želodec, saj vsebuje 111 zdravilnih učinkovin.

Zdravilno moč brinja za krepitev želodca je poznal že Sebastian Kneipp. Brinjevo olje deluje protivnetno, razkužilno, aktivira cirkulacijo, ureja in pomirja prebavo, krepi jetra, odvaja odvečno vodo iz telesa, uporablja se celo proti revmi.

Dobro ga je masirati po otrokovem trebuščku, lahko pa ga tudi uživamo, odrasli 3 kapljice na žlički medu zjutraj po zajtrku, otroci 1 kapljico. Svetujem vam, da kupite domače brinje, ne eteričnega olja! 

V veliko pomoč razdraženim in lahko že razjedenim sluzem želodca so tudi dobre bakterije, takšni sevi, ki delujejo sistemsko na sluzeh želodca, jih celijo, pomirjajo in ubijejo poraščene patogene bakterije. Sev, ki deluje na sluzeh želodca, je Saccharomyces Boulardii. Svetujem 2 kapsuli po kosilu.

Bakterijsko, probiotično kuro je smiselno delati 2 meseca s takšnimi živili, ki krepijo prebavo, kot so prosena kaša in sladka hrana ter sadje samo za zajtrk, žita za kosilo, zelenjava za večerjo, brez mlečnih izdelkov. Tako bo tudi vaš refluks odšel, kot se je pojavil.

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (419)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (417)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme