Naturopatski nasveti (381)

Piše: Erika Brajnik

Refluks v naturopatiji

Ker naturopatija deluje celostno, se uporablja za odpravljanje bolečin pri otrocih vedno tudi Bachova cvetna esenca Pine (bor), ki odpravlja občutke krivde.

Kot drevo bor, ki se lahko spremeni zaradi krute okolice, se tudi človek mora zavedati, da nobeden ni perfekten, da v življenju obstajajo vzponi in padci. Naj zato postanejo napake priložnost za rast. Brez občutkov krivde!

Vse otroške trebušne bolečine odpravljamo z masiranjem cvetne esence Pine po trebuhu -10 kapljic vmešamo v olje, lahko oljčno -, po predelu od popka zgoraj, 33 krogov v smeri urinega kazalca.

Poleg omenjene cvetne esence in jedilnika pomaga za odpravljanje refluksa sok zelene, ki ga zaužijemo zjutraj ali dopoldan.

Zelena vsebuje veliko vlaknin, zato niža holesterol. Je polna vode, vsebuje veliko kalija, magnezija, kalcija, fosforja, vitamina C, E, K, B; je polna antioksidantov. Zelena je odlična, je zdravilna, ker ščiti sluzi želodca. Krepi prebavo, odpravlja zaprtje, odpravlja vnetje v telesu, sploh je blagoslov ob gastritisu. Niža krvni tlak, odpravlja napenjanje v prebavnem traktu, ker vsebuje sedanin. Ščiti možgane, ker zmanjša vnetje v telesu.

(Smuti iz zelene: dve stebli zelene, polovico jabolka)

Zelena je izjemna, saj prečisti telo kislin in kristalov, ki se nahajajo globoko v tkivih. Izvaja kelacijo iz telesa, predvsem aluminija in živega srebra. Vsebuje veliko vitamina C; je antioksidant. Zelena okrepi imunski sistem. Elektroliti v zeleni prečiščujejo telo in pomagajo, da toksini zapustijo telo, saj vodijo kisik v celice.

Zelena vsebuje pravo ravnovesje natrija in kalija, zato ohranja ravnovesje tekočin, krepi ledvice, jetra in želodec. Razstruplja, deluje protivnetno, razkisa telo, zaradi velike vsebnosti vlaknin pomaga pri presnovi sladkorja, vsebuje veliko vitamina C in kalcija.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (472)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (485)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme