Naturopatski nasveti (380)

Piše: Erika Brajnik

Refluks v naturopatiji

Naš želodec mora skrbeti za to, da razkuži vsa živila, ki pridejo v naše telo, zato mora biti pH želodca zelo kisel, ne sme pa biti prekisel, drugače nastopi refluks.

Uživanje sladkorjev, sploh rafiniranih, in hrane, ki sproža močna inzulinska nihanja (sir, rafinirana moka, sladkor itd.), zmaliči pH želodca, tudi uživanje mrzlih pijač ni dobro za želodec, saj mora le-ta mrzlo pijačo najprej segreti na telesno temperaturo in pri tem izgubi veliko energije.

Naš želodec sprejme hrano, jo premeša, seseklja, predela in asimilira v telo. Holistično gledano, želodec sovpada s tretjo čakro, človek mora pogoltniti določeno situacijo, določeno osebo, določeno opravilo. In ta emocija ostane na želodcu. Zato lahko trdim, da vse težave, ki jih imajo otroci z želodcem, so emocionalne in ne fizične, izvirajo iz emocionalne stiske, ki je ne znajo izraziti ali pa si je ne upajo izraziti. Moja 12-letna praksa to trditev potrjuje, tudi naturopatsko gledano, otroka, do 11. leta starosti, vedno obravnavamo z mamo. Ko si mama prizadeva odpraviti svoje napake, je otroku za 30 % bolje.

Samo pomislimo, kako bo otrok težko rekel mami ali očetu, da se ne strinja z njunim obnašanjem (recimo, da kadijo v avtu), vendar njegove emocije mu narekujejo, da nekaj ni v redu, zato se močna in dolgotrajna stiska lahko prelevi v fizično motnjo.

Emocija stiske je dobesedno povezana z občutki krivde. Kriv sem, da nisem takšen, kot drugi pričakujejo od mene, da bi bil, kriv sem, da ne povem, kaj me moti, kriv sem, ker nisem tak kot sestra, kriv sem, ker je mama žalostna zaradi mene itd.

Občutek krivde je prastara emocija, globoko zakoreninjena v človeški podzavesti, s katero nekateri manipulatorji upravljajo in pijejo energijo sočloveku, hote ali nehote.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme