Naturopatski nasveti (375)

Piše: Erika Brajnik

Hemoroidi v naturopatiji

Kako se zastrupljamo  Ko so jetra v deficitu, ne pustijo toksinov v organu, ampak jih prenesejo v druge predele telesa, zaradi uravnavanja homeostaze organizma.

Prva faza je faza vnetja, ko je zatečeno, boli.

Druga faza je tista, ko toksini predrejo fosfolipidno pregrado in prodrejo v celico in motijo normalno celično delovanje.

Tretja faza je degeneracija, ko je celica že poškodovana in se tam encimatske reakcije ne izvajajo več. V celico pridejo informacije, iz celice pa pridejo v telo napačne informacije, ker jih toksini zmaličijo. 

Ko so jetra šibka, se toksini začenjajo nalagati v telo, v tistih predelih telesa se tako zmanjšajo encimastke reakcije organizma. Ustavi se komunikacija med zunanjostjo in notranjostjo celice.

Naša jetra presnavljajo hranila, hormone in učinkovine zdravil. Zato mora ta filter delovati brezhibno!

Ko se naše telo stara, se tudi jetra starajo, in ker so vedno bolj šibka, je tudi naše telo vedno bolj polno toksinov, najprej na površju, kjer ne morejo toksini škoditi fiziologiji telesa, potem pa gredo vedno bolj v globino. Zato pa imamo v tretjem življenjskem obdobju degenerativna obolenja.

Zato so krivec za nastanek hemoroidov dejansko šibka jetra. In zato je tudi pomembno, da ko nastopijo hemoroidi, jih ne zatiramo, ker bi tako še bolj obremenjevali jetra, ampak moramo okrepiti jetra, tako da bodo tudi hemoroidi “izzveneli”.

Zato je smiselno izvajati drenažo tkiv, da toksine spravimo iz telesa v organ in iz organa iz telesa. To izvajamo lahko sami doma s kopeljo iz njivske preslice.

Pozor! Pomembno je razumeti, da so jetra šibka in da jih ni treba prečistiti, ampak okrepiti! To naredimo z drenažo, ki jo lahko izvajamo enostavno doma s kopeljo iz njivske preslice.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (472)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme