Naturopatski nasveti (373)

Piše: Erika Brajnik

Gastritis in naturopatska pomoč

Ta esenca je vezana z želodcem in s popkovino, skozi popkovino smo prejeli prvo hranjenje, prvo dejanje ljubezni. Ko nas boli želodec, nam primanjkuje ljubezni zaradi občutkov krivde. Zato je ta esenca ključna, ker uravna in izniči v človeku občutek krivde, povrne ljubezen do samega sebe, tako lažje izrazi želje, kaj bi hotel v življenju, ker je tega vreden.

Juniperus communis, navadni brin, krepi 3. čakro in blaži bolečino v želodcu, predvsem brinjevo olje, ki ga masiramo otroku po trebuščku zvečer pred spanjem, 33 krogov v smeri urinega kazalca. Ko otroka masiramo, postavimo na njegov trebušček še oblogo iz voska, ki krepi želodec, saj vsebuje 111 zdravilnih učinkovin.

Zdravilno moč brinja za krepitev želodca je poznal že Sebastian Kneipp. Brinjevo olje deluje protivnetno, razkužilno, aktivira cirkulacijo, ureja in pomirja prebavo, krepi jetra, odvaja odvečno vodo iz telesa, uporablja se celo proti revmi.

Dobro ga je masirati po otrokovem trebuščku, lahko pa ga tudi uživamo, odrasli 3 kapljice na žlički medu zjutraj po zajtrku, otroci 1 kapljico. Svetujem vam, da kupite domače brinje, ne eteričnega olja! 

V veliko pomoč razdraženim in lahko tudi razjedenim sluzem želodca so tudi dobre bakterije, takšni sevi, ki delujejo sistemsko na sluzeh želodca, jih celijo, pomirjajo in ubijejo poraščene patogene bakterije.

Probiotično kuro je smiselno delati 2 meseca s takšnimi živili, ki krepijo prebavo, kot so prosena kaša in sladka hrana ter sadje samo za zajtrk, žita za kosilo, zelenjava za večerjo, brez mlečnih izdelkov.

Izredno veliko število mojih strank je odpravilo težavo z bolečim želodcem ali kroničnim gastritisom ali rano na želodcu prav z vsem omenjenim.

Iščimo zdravje!

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme