Naturopatski nasveti (369)

Piše: Erika Brajnik

Prostata v naturopatiji

Veliko parov, ki niso mogli zanositi, je zanosilo z moksanjem na popku, veliko deklet z amenorejo ali neredno menstruacijo si je težave uredilo z mokso.

Ko je prisotno vnetje, ko imamo vročino, praviloma ne moksamo. Na popku ne moksamo otrok, moksanje začnemo pri štirinajstletnikih oziroma, ko ima oseba nad 45 kg.

Ko smo preverili trebuh, vstavimo v popek sol, toliko, da prekrije popek, in začnemo moksati. Najprej grejemo samo sol, ta lahko kristalizira, lahko postane vlažna ali pa celo mokra, to je odvisno od vlage, ki je v našem telesu, več kot je vlage v njem, bolj bo sol postala vlažna.

Sol grejemo, dokler nas ne zapeče, na začetku bo trajalo dolgo, preden se bo sol segrela, po dveh tednih vsakodnevnega moksanja pa bo ta postopek hitrejši. Ko se popek ugreje, nadaljujemo, tako da narišemo kot nekakšen križ ob popku, se pa ne oddaljimo od njega. 30 dni moksamo popek vsak dan 20 minut. Pri moksanju je treba doseči globino, da steče energija po organu, ki je mrzel in vlažen, če je v deficitu.

Popek je točka, preko katere lahko razumemo bolje same sebe, je točka, kjer smo doživeli prvi akt ljubezni, prvo hranjenje. Je točka, preko katere pretrgamo popkovino, družinske bolezenske predispozicije, karmo itd. Zato ima moksa na popku zelo močan in globok pomen za vsakega posameznika. Vsak lahko napiše svojo zgodbo o moksanju, o svojem mesecu prečiščevanja telesa, misli in duha. Prav to namreč predstavlja moksa na popku: pot do sebe, v globino, v lastne emocije strahu. Moksajte vsak dan ob isti uri, lahko si tudi pišete dnevnik emocij, en mesec vsak dan pred moksanjem si napišite misel, stavek. Ta dnevnik vam bo služil v življenju, ker vas bo spomnil na vaš proces čiščenja.

Lepo krepite svoje telo z naturopatijo, veliko vas lahko nauči, bolje se boste spoznali in razumeli.

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (369)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (386)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (371)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (409)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme