Naturopatski nasveti (368)

Piše: Erika Brajnik

Prostata v naturopatiji

Že 20 let uporabljamo mokso na sebi in na strankah za aktivacijo procesa samozdravljenja. Moksa je zelo močno zelišče, ki sestoji iz divjega pelina, nase vleče vlago in toksine iz telesa. Pravijo ji tudi toplota, ki zdravi, saj je res zelo topla, doseže do 500 stopinj. Zato direktnega stika s kožo ni. Poznamo nekaj vstopnih točk, ki so za moksanje in proces samozdravljenja zelo pomembne, prva točka je popek.

Ljudje bi si radi pozdravili vse zdravstvene težave z mokso, kar je nemogoče, ni vse dobro za vse. Moksa premakne sluzi iz telesa in greje telo. Zatorej moksamo del telesa, ki je mrzel in vlažen, ne pa tistega, ki je zatečen, rdeč in vroč!

Za moksanje vedno uporabljam brezdimno mokso, ker dimna zelo smrdi, strašljivo zasmradi celotno stanovanje, nevarna je pa tudi za astmatike in alergike prav zaradi dima, ki ga proizvaja.

Popek je zelo pomembna točka telesa, skozi popek smo doživeli prvo hranjenje, je vstopna točka, ki nahrani vse organe v trebušni votlini: mehur, maternico, prostato, jajčnike, želodec, vranico, slinavko, jetra, žolč, črevesje, ledvice, posredno nahrani še pljuča.

Samoopazovanje: hrbtno stran dlani postavite na trebuh po predelih nad popkom, rahlo pritisnite v globino in opazujte če čutite v globini hlad ali toploto. Hlad, ki ga začutite na tem predelu, je hlad želodca; velikokrat imajo ljudje s težavami z želodcem trd in leden želodec kot kamen! Potem postavite isto dlan na desno od popka, hlad in trdota, ki ju boste začutili na tej strani, je od jeter. Enako testirate tudi na levi strani: ta trdota in hlad sta od vranice. Pod popkom je hlad povezan z deficitom urogenitalnega dela, ta je zelo pogost!

Če je trebuh vroč, ga ne moksamo. Velikokrat se zgodi, da je koža topla na površju, v globini je pa čutiti leden mraz.

Kaj je pravzaprav ta hlad, ki ga začutimo v globini? To je sluz, ki obdaja organe, zaustavi prekrvavitev, organ dobi manj krvi, manj kisika, slabše dela in se počasi hladi. Kaj je ta sluz? To so lahko ciste, miomi, maščevje, fibro-ematozno tkivo itd.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (380)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (396)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (397)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (379)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme