Naturopatski nasveti (311)

Piše: Erika Brajnik

Honeysuckle

Honeysuckle je cvetna esenca preteklosti. Kdor gre v pokoj in pogreša službo, mu bo ta cvetna esenca pomagala. Kdor se preseli v novo sosesko in pogreša staro hišo, kdor je izgubil svoje drage zaradi smrti ali ker so odpotovali, kdor pogreša stari sistem, stara pravila, kdor  živi s spominom v preteklosti, potrebuje to esenco. Če se npr.  oseba dan za dnem, že veliko časa vprašuje, kako bi bilo, če bi rekla ja, npr. za določeno službo, ki je predvidevala potovanje, živi v preteklosti. Ali npr. gospa, ki je vdova že 10 let in ne more spremeniti delovne sobe svojega moža. Takšna je, kot jo je on zapustil. Ta gospa spada med osebe, ki živijo ujete v preteklost. Kdor reče: “Joj, ko smo bili mi mladi, je bilo lepše!” živi v preteklosti; takšni osebi uhaja sedanjost. Cvetna esenca nam pomaga, da začnemo uživati življenje, da sprejmemo novo okolje, nove ljudi in novo situacijo, takšno, kakršna je, in da vidimo možnosti napredovanja, razvoja, da ne objokujemo več starega. V vsej svoji zgodovini si je človek prizadeval biti prilagodljiv in prožen, saj edino ti dve lastnosti omogočata razvoj.

Lahko bi rekli, da je Honeysuckle esenca starih ljudi, ki so polni toksinov, ki imajo kronično vnetje v telesu, ki imajo osteoporozo, kalcinacije, zaradi tega so počasni, trdi, okorni, vsaka malenkost jih zmoti! Vse to lahko spremenimo, se “zmehčamo”, se znebimo toksinov in zadihamo svež zrak pričakovanja in veselja do novih sprememb.

Rek pravi: edini vrlini, ki te pomlajujeta, sta radovednost in radost ob spoznavanju novega! To je še kako res v teh časih!

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (335)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (334)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (324)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (325)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme