Naturopatski nasveti (310)

Piše: Erika Brajnik

Hornbeam

Ste naveličani rutine? Potem je Hornbeam cvetna esenca za vas. Pravijo, da je vsakih sedem let dobro menjati službo, da se stare ne naveličaš. A danes je težko sploh najti službo, kaj šele se je naveličati! No, je pa res, da ponavljati vedno eno in isto postane malce dolgočasno. V takem primeru bo cvetna esenca Hornbeam osvežila razmerje, odnos, pogled nase ali situacijo, ki se nam dozdeva dolgočasna. Ponedeljkov sindrom, ko smo naveličani rutine. Hornbeam nam pomaga odkriti novo zanimanje tudi za tisto, o čemer  mislimo, da poznamo že do potankosti, pomaga nam videti staro dolgočasno zadevo, osebo ali okolje v novi luči. Doda nam energijo, svežino, dobro voljo, elan, zagon. Oseba, ki potrebuje to esenco, je lena, zdolgočasena, utrujena, ne da se ji iti v akcijo, ne da se ji odpraviti iz hiše, v službo, trgovino. Cvetna esenca osveži misli, doda pozitivno voljo in energijo. Najboljša je za osebo, ki je psihično iztrošena, ki čuti, da ima polne možgane, težko glavo in misli. Hornbeam te oživi. Kadar samo pomislimo, da moramo opraviti določeno nalogo, in nam je zato kar slabo in odlašamo s tem, ker se nam ne da, v tem primeru vzamemo Hornbeam, bo pomagalo!

Skratka, če se vam dogaja, da ni volje, ni želje, ni motivacije, prisotne so utrujenost, apatija, naveličanost, potem je omenjena esenca za vas!

Hornbeam je tudi cvetna esenca dolgočasnega meseca novembra, ko se dnevi krajšajo, ko je veliko dežja in ko tiha depresivna nota zaobjame splošno populacijo.

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (321)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (325)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (328)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (324)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme