Naturopatski nasveti (303)

Piše: Erika Brajnik

Clematis

Clematis je cvetna esenca koncentracije. Potrebujejo jo predvsem študentje, ko se učijo za izpit. Potrebujemo jo za koncentracijo, ko kaj pripravljamo ali delamo. Clematis nam pomaga, da nam misli ne uhajajo, da imamo boljši spomin. Sama večkrat posegam po njej, ko pripravljam gradivo za predavanje, pišem knjigo, ko se učim, saj življenje je učenje.

Oseba, ki je v vraničnem deficitu, je dekoncentrirana, ima slab spomin, venomer išče stvari, ker je pozabila, kam je kaj dala. Ko se uči ali bere, ji misli uhajajo, tako da, ko pride do konca strani, lahko začne ponovno brati, ker se ne spomni prav nič, kaj je prebrala. Oseba Clematis v deficitu živi v oblakih, težko ve, kateri dan je. Zjutraj si naredi okviren načrt, kaj bo počela, vendar ji stvarnost uhaja iz rok, zato naredi čez dan čisto nekaj drugega. Oseba Clematis v deficitu rada govori sama s seboj, se rada zasanja in gleda v prazno. Največji ekstrem Clematis v deficitu je demenca ali Alzheimerjeva bolezen, ko ne veš več, kdo si, kje si, kaj delaš. To predstavlja hud deficit vranice, ki je seveda vezan na eksces sladkorja na krožniku vsak dan, leto za letom.

Lahko bi rekli, da je Clematis cvetna esenca umetnikov, da uravnava pravšnjo dozo ustvarjalnosti, da se umetnik ne zasanja preveč in da mu dejansko pomaga izpeljati in konkretizirati načrt in zamisel. Clematis je cvetna esenca koordinatorjev in organizatorjev, da niso raztreseni. Oseba, ki vedno išče, kam je dala ključe, potrebuje Clematis; to nenehno pozabljanje in iskanje izgubljenih stvari predstavlja raztresenost, površnost, dekoncentracijo. Clematis bo pomagal tudi dialektiku in avtistu, da bosta bolj koncentrirana.

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (330)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (332)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (321)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (329)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme