Naturopatski nasveti (302)

Piše: Erika Brajnik

Chicory

Cvetna esenca Chicory je esenca, ki jo potrebujejo posesivni ljudje. Kdor stalno izsiljuje ljubezen, ker si globoko v sebi misli, da je drugače ni vreden. Oseba se pretvarja, da je bolna, boječa, zaskrbljena, samo zato, da bi bila v središču pozornosti. To so pravi energetski vampirji, ki drugim vsiljujejo svojo dobroto in prisotnost, in če je le-ti ne sprejmejo, se užalijo. Primeri izjave osebe, ki potrebuje cvetno esenco Chicory: “Ah, vse jim dam, oni pa tako! Jaz vem, kaj je dobro zate! Še dobro, da sem jaz tu, ker brez mene ne bi mogel. Bojim se, da se ti bo kaj hudega zgodilo! Joj, kako sem slaba, danes se ne čutim, da bi ostala sama doma”! Oseba Chicory je manipulator, ne daje ljubezni brezpogojno, vse, kar naredi, je preračunano, nič ni brezplačno, vse se vrača z obrestmi. “Dam ti, če mi daš”. Oseba Chicory si zagotovi ljubljeno osebo, partnerja ali ožjega družinskega člana zase, tako da izsili odvisnost, ki je fizična ali psihološka. Take osebe vedno iščejo “žrtve”, ki so značajsko šibkejše kot ona, recimo Centaury, da se jim podrejajo, jim slepo sledijo, so odvisne od njihove dobrote. Osebo lahko fizično ali psihološko pohabijo, da si misli, da ni zmožna, da ne bo preživela, da ji bo huda predla, da nujno potrebuje pomoč: “Tebi brez mene ni živeti. Si ne predstavljam, kako bi ti brez mene”. Oseba Chicory se dela lahko tudi bolna, vendar je v resnici bolj zdrava kot njena žrtev, “Ta bolan ta zdravega nosi”. “Joj, kako mi je bilo včeraj hudo, ko te ni bilo, skoraj bi umrla”! Tako drugemu vlijejo lažne občutke krivde, da z njim lažje manipulirajo.

Cvetna esenca Chicory pomaga taki osebi, da ne izsiljuje ljubezni, da v njej zraste notranja ljubezen in da se prepriča, da je res vredna ljubezni, da ji ni treba le-te izsiljevati, da bo vse v redu in da ji ni treba skrbeti. Tako se oseba Chicory oddahne, saj je v življenju porabila ogromno energije za to, da je vse prepričevala, kako so določene stvari potrebne. Ko tako vsiljuje svoje mnenje in prepričanja drugim, moti kozmično energijo in škodi ljudem okoli sebe, ne samo sebi in bližnjim.

Srečala sem že veliko strank, ki so prišle na naturopatski pregled z epilepsijo, paničnimi napadi, anksioznostjo, ki so jih doživljale samo zaradi skritega namena izsiljevanja, ali pa osebe, ki so bile ujete v nesrečno službo, zakon, ker so bile žrtev manipuliranja s strani negativne Chicory osebe.

Svobodo izbire, svobodo odločanja brez strahu in spletkarjenj, vse to uravnava esenca Chicory. Ob njenem uživanju se taka oseba počuti lažja, laže diha, čuti notranji mir in svobodo, tako lahko končno zadiha in udejanji svoje sanje, saj imajo take osebe zelo močan značaj, so zelo karizmatične, vendar se morajo naučiti izražati to svojo moč na pravilen način brez prisil in spletkarjenj.

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (323)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (322)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (325)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (326)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme