Naturopatski nasveti (300)

Cherry plum je Bachova cvetna esenca, ki zelo dobro deluje na živčni sistem. Otroci zasvojencev in alkoholikov nujno potrebujejo to cvetno esenco, saj imajo že prirojen šibak živčni sistem. To cvetno esenco potrebuje tista oseba, ki se boji, da bo znorela in da bo izgubila kontrolo nad seboj. Cvetna esenca ji bo povrnila notranjo stabilnost, trdnost in notranjo samokontrolo. Notranja labilnost in tresavica bosta izginili in z njo tudi občutek, da bo v trenutku telo šlo po svoje. Ko oseba čuti, da prihaja epileptični napad, ali takoj po njem, lahko zaužije esenco Cherry plum. Vedno svetujem 5 kapljic zvečer pred spanjem.
Esenco Cherry plum se priporoča, ko so prisotna kreganja, kdor doživi živčni zlom, ob epilepsiji, Parkinsonovi bolezni, notranji tresavici. Ob depresiji, shizofreniji, bipolarni motnji in vseh psihozah se tudi priporoča Cherry plum, in sicer za uživanje in inhalacijo. Ko esenco inhaliramo, gre skozi nos v možgane in deluje neposredno na živčni sistem.
Ko imamo negativne, samomorilske misli, je dobro inhalirati esenco Cherry plum. Priprava: v vodo damo liste svežega žajblja in 12 kapljic esence Cherry plum in inhaliramo 20 minut na dan. Najbolje je, da to počnemo zvečer. Inhalacije z esenco lahko izvaja vsak, ki ima šibke živce, ki se boji, da bo izgubil kontrolo nad sabo. Pomaga tudi ob groznih in nasilnih sanjah.
To cvetno esenco je Edward Bach izbral kot sestavni del rešilnih kapljic, saj ob nesrečah, raznoraznih šokantnih dogodkih, slabih novicah in spremembah vedno prizadene in reagira tudi naš živčni sistem.
Esenca Cherry plum je povezana z vraničnim jedilnikom in vraničnim deficitom, stabilizira in uravnava emocije nestabilnosti, vezane na živčni sistem.
Iščimo zdravje!
www. saeka. si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (338)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (334)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (324)

Naturopatski nasveti

Jezikovnica (107)

Jezikovnica

Jezikovnica (107)

06.05.2021

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme