Naturopatski nasveti (299)

Bachova cvetna esenca Centaury je primerna za občutljive osebe. Veže se s 5. čakro, čakro ščitnice, ki je v hiper ali hipotirozi. Oseba je empatična, čuti osebe okoli sebe, ve, kaj pričakujejo od nje, in se tako posledično tudi odziva. Vse rada zadovolji, vsem rada ugodi, nobenemu se noče zameriti. Vendar svoje želje potlači. Zelo se sekira, če komu ne ugodi, če se komu zameri, skrbi jo, kako se je predstavila, vedla… V bistvu je njena največja težava v samopodobi. Kako sem izgledala? Kaj si drugi mislijo o meni?
Za uravnavanje samopodobe bo oseba, ki to potrebuje, vzela 5 kapljic cvetne esence Centaury zvečer pred spanjem. Tako bosta v njej zrasli moč in gotovost, in če ji kaj ne bo pogodu, bo to tudi na ustrezen način povedala, ne da bi vzrojila. Ker navadno se zgodi prav to, taka oseba požira, požira in je tiho, potem pa lepega dne “poči” in kriči in stresa vso jezo, ki jo je zadrževala. Takšna komunikacija je neproduktivna, v zanosu in neučinkovita. Poraja samo še globljo stisko in razdvojenost.
Cvetna esenca Centaury bo pomagala tako, da se bo 5. čakra, ki je tudi čakra govora, lažje odprla in da bo oseba resnično povedala to, kar jo moti. In to ljudem, ki ji največ pomenijo, staršem, partnerju. Navadno takšne osebe nimajo težav izraziti neodobravanja v službi, drugače pa je v družini, tam nastajajo in ostajajo konkretne težave.
Cvetna esenca Centaury bo osvobodila 5. čakro. Oseba bo začutila svobodo izražanja svojih želja, intimnih strahov, vsega, kar je bilo skrbno skrito pod masko veselja.
www. saeka. si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (324)

Naturopatski nasveti

Jezikovnica (101)

Jezikovnica

Jezikovnica (101)

18.02.2021
Naturopatski nasveti (330)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (321)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme