Naturopatski nasveti (297)

Bachove cvetne esence so lahko zelo dragocena pomoč v času koronske krize, saj krepijo duha in dušo. Urejajo vibracijo negativnih emocionalnih stanj, predvsem pa ne morejo škoditi! Če izberemo esenco, ki je ne potrebujemo in katere vibracija je v telesu že v harmoniji, esenca ne bo imela učinka, škodila pa tudi ne bo.
Zato so Bachove cvetne esence primerne za dojenčke, starostnike, nosečnice itd. Ne pridejo v interakcijo z nobenim zdravilom. Kupite jih lahko v vsaki zeliščni trgovini v Evropi, v Sloveniji pa samo v nekaterih.
Cvetna esenca Beech je esenca tolerance. Oseba, ki potrebuje to cvetno esenco, je hiperkritična, misli si, da samo ona vse ve, vse zna, nobenega ne pohvali, nihče ne naredi dela dovolj dobro. Rada obsoja, kritizira, opozarja na napake drugih, svojih pa nikakor ne vidi in ne prizna. Je zelo stroga do drugih, nikdar ni delo narejeno dovolj dobro, vedno najde vrzel, pomanjkljivost, pa čeprav minimalno. Skratka, išče dlako v jajcu! Zato je zelo trda, stroga, s časom tudi njeno srce postane trdo, neomajno. Ozkogleda oseba, ki priznava in odobrava samo svoj pogled na svet in svoj prav. Ni odprtosti, ni fleksibilnosti, ni tolerance. Tako ostane sama v življenju, starost je zagrenjena z negativnim pogledom na svet.
Cvetna esenca je odlična za otroke, ki si grizejo nohte. Grizenje nohtov izraža neodobravanje okolice, ki ni dovolj dobra, in se ne odziva pravilno, glede na kriterij opazovalca – otroka. Vendar otrok svojega mnenja ne more ali ne zna izraziti, ker je premajhen. Zato si grize nohte. Cvetna esenca Beech odpravi notranji konflikt in strogost otroka in tako si potem otrok preneha gristi nohte. Ko si pa odrasla oseba grize nohte, je konflikt globlji, zato je potrebno uporabiti več esenc, vsaj 5, in sicer vzročnostno. Na primer: če vam preveč pomeni mnenje drugih in si grizete nohte, potem morate uporabiti Agrimony in Beech, če ste doživeli zlorabo ali vas je strah prihodnosti in si grizete nohte, morate vzeti Aspen in Beech in tako dalje.
Vsak teden bom objavila opis ene esence. Skupno je 38 cvetnih esenc.
Terapija učinkovito pomaga otrokom, živalim in rastlinam. Tudi nam odraslim. Vendar čim manj toksinov imamo v telesu, tem bolje in hitreje bo učinkovala. Za več informacij ali personaliziran nasvet mi pišite na info@saeka. si.
Iščimo zdravje!

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (335)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (327)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (331)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (328)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme