Naturopatski nasveti (294)

Z epidemijo je vsak izmed nas postavljen pred preizkušnjo: strpnosti, vztrajnosti, optimizma, delavnosti… Ni lahko. Mnenja sem, da bi nam cvetne esence v tem kontekstu zelo pomagale.
“Zdravje je odvisno od harmonije duše in telesa”, pravi dr. Edward Bach. “Zdravje je naše bogastvo, naša pravica. Je popolna usklajenost duše, uma in telesa; ni težko dosegljiv cilj, ampak nekaj preprostega in naravnega, kar pa so mnogi izmed nas zanemarili”, trdi dr. Edward Bach.
Floriterapija predpostavlja zdravljenje z rožicami, v tem primeru z Bachovimi cvetnimi esencami. Poznamo 38 različnih vrst Bachovih cvetnih esenc, vsaka je vezana na določeno emocijo, ki jo odpravlja ali, bolje rečeno, uravnava. Bachove cvetne esence zdravijo na vibracijskih frekvencah cvetov in energij, ki vplivajo na uravnoteženost energetskega sistema človeka – energija uma in psihe skupaj z energijo fizičnega telesa. Vsaka bolezen predstavlja disharmonijo: telesno, emocionalno, duhovno in duševno.
Bachove cvetne esence zdravijo vzroke bolezni, delujejo na naše čustveno stanje in ga pomagajo uravnovesiti. Zelo primerne so za pomoč v krizah in težkih življenjskih situacijah. So tudi čudovita pomoč, podpora in spodbuda pri duhovnem in telesnem razvoju. Cilj Bachove cvetne terapije je, da ponovno vzpostavi naše duševno ravnovesje in nas na ta način poveže z lastnimi duševnimi in telesnimi močmi, potenciali! Človek ponovno najde smisel bivanja. Kapljice delujejo takoj, v eni minuti po tem, ko jih zaužijemo. V rešilnih avtomobilih v Ameriki jih veliko uporabljajo, je prvo zdravilo, ki ga dajo ponesrečencu – Rešilne kapljice. Bachove cvetne esence se jemlje večkrat na dan pod jezik. Ne hranite jih v bližini izvorov elektromagnetnega valovanja (radio, TV, mobilni telefon idr). Bachove cvetne esence so primerne tako za otroke in nosečnice kot tudi vse ostale. Če določene esence ne potrebujemo, npr. da jo je terapevt narobe svetoval, nima nobenega učinka na naše telo in nam tudi ne more škodovati. Prav tako na Bachove cvetne esence ne moremo biti alergični, saj niso narejene iz fizičnih substanc rastlin, vendar samo prenašajo zdravilni potencial cveta.
Z Bachovimi esencami uspešno odpravljamo: ljubosumje, nevoščljivost, slabost v avtu, odlične so za otroke, ki si grizejo nohte, mokrijo posteljo, pri jecljanju, za mlade mamice – prvo kopanje otroka, občutek povezanosti z otrokom, za lažjo ločitev od partnerja, za deloholike – tisti občutek, da se lahko ustavimo in malo počivamo, proti depresiji, anksioznosti, dermatitisu, po kemoterapiji – volja do nadaljnje borbe, pri učenju – da nam misli ne uhajajo … in še veliko več.
Bachove cvetne esence delujejo izjemno dobro na otrocih, pri njih je učinek takojšen, saj imajo manj emocionalnih blokad kot odrasli. Esence delujejo na principu uravnavanja; če je v osebi prisotna emocija ljubosumja, uravnajo emocijo ljubezni. Ne borijo se s težavo, ampak krepijo nasprotno čustvo. Delujejo nežno, po plasteh uskladijo vse emocije od rojstva naprej, delujejo latentno ponoči, zato jih je smiselno jemati pred spanjem. Da bi vam bile v pomoč in ker ne morejo škoditi, bomo v naslednjih zapisih pogledali podrobno vseh 38 esenc.
www. saeka. si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (278)

Naturopatski nasveti

Kje ste ljudje?

Suzin svet

Kje ste ljudje?

18.03.2020
Stare jedi v novih loncih (75)

Stare jedi v novih loncih

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme