Naturopatski nasveti (293)

Vsi si želimo normalnosti in hrepenimo po njej, pa tudi po morju, soncu in svobodi. Od države do države je odvisno, kako težko je dosegljiv ta cilj in kolikšna bo mera naše svobode v letošnjem poletju.
Vsekakor je poletje čas za regeneracijo, počitek in okrepitev pred zimo. Letošnja pomlad je bila travmatična za vse nas in naše otroke. Doživeli smo velik šok za telo in dušo. Vsak si misli, joj, moram nadoknaditi izgubljeno in začeti delati s polno paro! To je velika napaka, zdaj moramo namreč krepiti svoja telesa pred zimo. Zdaj si moramo vzeti čas zase in za svoje zdravje. Spanje, telesna aktivnost in pravilna prehrana so pravi ključ za to.
60 % ljudi muči nespečnost! Nespeči so tudi zato, ker se nepravilno prehranjujejo, saj nam večerna pojedina gotovo ne bo pomagala pri spanju. Večerja mora biti zdrava, alkalna, ki pomaga razkisati telo, razbremeniti prebavo, saj se 90 % hormona sreče proizvaja v črevesju! Pri nespečnosti zelo dobro pomagajo tudi Bachove cvetne esence. Več o tem boste lahko slišali na spletnem tečaju, ki bo kmalu objavljen. Edward Bach trdi, da ima 90 % bolezni emocionalni izvor, ki se kaže najprej z razdraženostjo, jezo, negotovostjo, ljubosumjem itd. Če želimo spati mirno, moramo najprej obvladati svoja čustva in tako bomo obvladali tudi svoje telo. 38 cvetnih esenc, od katerih vsaka uravnava svojo emocijo. Taki občutki so jeza, ljubosumje, občutek krivde, samozavest, samopodoba, negotovost, neodločnost, pozabljivost, strah, panika, histerija, trma, vztrajnost, deloholnost, pomanjkanje energije, tolažba za dušo, nevoščljivost, empatija, pretirana skrb za druge, ponedeljkov sindrom, koncentracija, ponavljanje enih in istih napak, strah pred spremembo, strah pred prihodnostjo, posesivnost, navezanost, popkovina – pretrgati -, fanatizem, pedantnost, nepotrpežljivost, egoizem, lenoba, občutki nečistosti, mora, strogost, neomajnost…
Poleti moramo prav z morskim zrakom in plavanjem krepiti naša pljuča. Sončenje pa proizvaja vitamin D, ki krepi naš imunski sistem. Vse to je znanstveno dokazano; pogumno do morja torej, da bomo plavali, se sončili in vdihavali morski zrak!
Kaj pa maske? Maske, ki jih moramo nositi, imajo stranski učinek. Z nošenjem mask se pH ust spremeni in v ustni votlini se proizvede več vlage, zato v njej prej porastejo glivice. Tako bomo imeli samo zaradi nošenja mask več glivičnih vnetij v ustih, kandide, aft, herpesa, paradontoze itd.
PH ust preko sapnika vpliva na zdravje naših pljuč in jih šibi! Če bomo čez poletje intenzivno nosili maske, nam bodo kot stranski učinek ošibila pljuča. Zato dajmo letos poleti delati v službi zmerno, toliko, da bo prav, ne preveč, kajti nošenje maske 9 ur na dan nam bo ošibilo pljuča. Če jo nosimo samo 4 ure na dan, bo imela manj stranskih učinkov. Če želim sama bolezen zatreti v kali, si mažem dobre bakterije po ustih, ki imajo antimikotični učinek.
Iščimo zdravje in ne hitimo, vsaj dokler stanje epidemije ne ponikne, saj dejstva obstajajo: na močno telo se nič ne prime, na šibko pa vse!
www. saeka. si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (282)

Naturopatski nasveti

Prekleta tišina

Suzin svet

Prekleta tišina

12.04.2020
Družina,  prva točka v politiki

Bodi človek

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme