Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (292)

Naturopatski nasveti (292)

Piše: Erika Brajnik / Poglejmo naprej (3)

Takšne preizkušnje, kot je zdajšnja z epidemijo, že dolgo ni bilo na svetu. Mnogo znanstvenikov in okoljevarstvenikov je opozarjalo, da je toksemija planeta preobširna in da bo naš planet sprožil bolezen. Sam New York Times je junija 2019 izdal članek, ki sem ga takrat z veseljem delila; v njem piše, da bo v Evropi umrlo na tisoče ljudi do leta 2030 zaradi patogenih mikroorganizmov in bolezni, kot je tuberkuloza (bolezni pljuč!). Znanost je že vedela, da se nekaj pripravlja, da je preveč toksinov v zemlji, zraku, vodi, morju in da mora človek plačati svojo ceno. Ker je sam glavni krivec za vse to. To niso teorije zarote, to so zakoni narave, znanosti, evolucije. Planet deluje enako kot naše telo, ko je preveč toksinov v telesu, izbruhne bolezen.
Novi virusi bodo prišli, in če bomo imeli močno telo, bomo lažje preživeli, kot če bo le-to šibko. Tudi državni načrti bi morali to upoštevati. Nujno bi morali napisati novo odredbo in spremembo pri razbremenitvi in ohranjanju čistega okolja, pomoč bi morali dati ljudem in zemlji in veliko manj industriji. Tako vse skupaj izgleda, kot da bistvo uhaja!
Zaradi tega, da bi bili aktivni, ker želimo in iščemo zdravje, smo naturopati Slovenije začeli 7. aprila 2020, na svetovni dan zdravja, akcijo 100 dni teka. Tako tečemo vsak dan 20 minut po svojem mestu, vasi, vrtu, nekateri so v času karantene tekli celo po balkonu. Sama sem, moram priznati, nekajkrat ušla ven, kljub prepovedim. Tek osvobaja, vzemite si 20 minut časa samo zase, za svoje zdravje, za svoje telo. Tako bomo imeli lepšo postavo, bomo shujšali, imeli bomo manj možnosti, da v življenju zbolimo za diabetesom ali doživimo srčni infarkt, bomo lepše spali, lepše odvajali blato, kosti se bodo bolj obnavljale, saj s tekom preprečujemo osteoporozo. Telo se pomladi! Fizična aktivnost je najboljši antidepresiv, kar jih poznam. Naša telesa bodo vedno bolj močna in seveda manj dovzetna za bolezen. Vsak trud za zdravje se obrestuje, tudi ta se bo. V času, ko tako nevarna bolezen pustoši po naših krajih, moramo iskali pot do zdravja, moramo iskati in krepiti telo vsak dan. 100 dni ni težko, samo dobre športne copate potrebujemo, gremo skozi vrata in smo že v akciji!
Iščimo zdravje!
www. saeka. si

22.05.2020

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!