Naturopatski nasveti (289)

Vranični tip človeka je tisti, ki se mu nič ne da. Ko je vranica pravilno nahranjena, je takšna oseba velik organizator, če pa pretirava s sladkarijami, potem postane takšna oseba lena. Nima načrtov, kaj bi počela v karanteni, cel dan je v pižami, se ne umije, se ne preobleče, nič se ji ne da, še kuhati ne. Življenje postane dolgočasno, eno veliko posedanje pred televizijo. Brez cilja in veselja do življenja, brez ustvarjalnosti. Apatično čakanje na konec brez cilja. Takšna oseba rada kaže s prstom in kritizira druge. Išče dlako v jajcu, vidi prahec v očeh drugih, skale v svojem pa spregleda. Je nevoščljiva, škodoželjna, uživa, ko se drugim slabo godi in jo jezi, če se drugi zabavajo. Zdaj bo morala spet poiskati red, cilje, metode, veselje do življenja.
Pljučni tip človeka je vezan na kozmično, kolektivno energijo in kolektivno izkušnjo. Pljuča so organ empatije, so organ, ki povezuje ljudi med seboj. So most med telesom in dušo, pljuča nas delajo ljudi, skupaj si delimo iste izkušnje, dihamo isti zrak. Pljuča so pomemben organ telesa, dovajajo nam vsak dan energijo, tudi kolektivno energijo, kolektivne emocije. Pljuča so empatija, pljučni tip človeka je zelo empatičen, čuti stisko sočloveka, čuti kolektivni strah. Ko so pljuča bolna, je vez med dušo in telesom prekinjena, vez med ljudmi je pretrgana, ni kozmične povezave. Oseba veliko joče in jo je strah, ker se čuti nemočno, kot da bi nekdo drug upravljali z njenim življenjem. Ne ve, kdo je tisti drugi, ker ga težko začuti, ker je povezava prekinjena. Prav zaradi tega obveljajo tako zelo močne teorije zarote. Ko ne damo moči v roke naravim, ampak spet človeku, da je človek kriv za krizo glede virusa, da so spet človeške mahinacije za pandemijo.
Vera in narava nam kažeta pot. Papež Frančišek je lepo rekel, da smo vsi na isti barki. Kolektivna samozavest, kolektivna pot, kolektivno upanje.
Bolj kot bodo naša pljuča čista, bolj bomo videli pot, ki nam jo kažeta narava in najvišji. Kako slediti poti? Zelo enostavno, verjeti moraš, delati na sebi in zaupati, ostalo pride samo.
Tako enostavno in tako težko. Tudi zaradi toksemije telesa. Je zaradi vsega tega koronavirus udaril prav na pljuča? Trka koronavirus na pretrgano povezavo med dušo in telesom? Tisto, ki jo je človek pozabil, trgka na solidarnost, na empatijo, na čut do sočloveka?
Rešitev je in bo, kot je vedno za človeštvo bila. Obstaja pot nazaj? Ne. V takšno realnost, kot je bila, poti nazaj ni, kajti pot gre naprej in z njo razvoj. Bolj hitro kot bomo to razumeli in se prilagodili in spremenili, bolje bo, drugače bo prihajal virus za virusom.
Vsi se zdaj vprašamo, kakšna pa bo ta naša prihodnost in prihodnost naših otrok? Odgovor je spet zelo enostaven. Takšna bo, kot si jo bomo zgradili! Vsi smo na isti barki, od vsakega posameznika je odvisno, kakšna bo naša prihodnost.
Iščimo zdravje!
www. saeka. si

Piše: Erika Brajnik / Koronavirus - pot do sebe (3)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (309)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (287)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (310)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (274)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme