Naturopatski nasveti (288)

Povedali smo, da smo si ljudje podobni, nismo pa enaki. Vsak zato doživlja karanteno na svoj način, pa poglejmo kako.
Jetrni tip človeka je lep, eleganten, karizmatičen voditelj, ljubi red in disciplino, je delaven, rad je urejen, lep, oblečen po zadnji modi. Zelo ga veseli, da ga drugi občudujejo, se po njem zgledujejo. Ko je jetrni tip v deficitu, ko je v njegovem telesu polno toksinov, takrat je jezen, vzkipljiv, razdražljiv, nemiren, sovraži brezdelje, počasnost, vsi mu gredo na živce, da lahko postane tudi grob, ker izgubi razsodnost. Ko pogleda vase, vidi le jezo, nemir in čuti nespečnost. To zanj ni prijetno, ker je bil celo življenje aktiven … zaradi tega se ni nikdar ustavil in pogledal vase. Zdaj pa ga je narava prisilila, da se mora ustaviti in v življenju kaj spremeniti. Postati mora bolj toleranten, miren, počasen, odpovedati se mora potovanjem, najlepšim oblekam, mondenim dogodkom, prestižu.
Srčni tip človeka je veseljak, rad je in pije, rad se druži, rad ima prijatelje, rad kuha. Skrbi za vse okoli sebe, skrbi, da nobenemu nič ne manjka. Želi si, da bi bili vsi veseli in brez skrbi. Ko je srce v deficitu, tak tip človeka občuti veliko tesnobo, nemir, srce mu lahko razbija, počuti se utesnjen, kot da bi ga kaj dušilo. Omejitev gibanja in druženja s prijatelji je za srčni tip človeka hud udarec, saj je zanj telesni stik znak tolažbe, gotovosti, znak, da gre vse, kot mora. Če tega ni, je žalosten, izgubi veselje do življenja, hrane in pijače, počuti se anksiozno, utesnjeno. Pogreša prijatelje, stik, druženje.
Ledvični tip človeka je stalno utrujen, zato je prvi mesec karantene prespal, da je pridobil vsaj malo energije. Tak tip človeka ni samozavesten, je sramežljiv, prestrašen, boji se vsega, predvsem pa sprememb. To, da mora biti zaprt v hiši, ga ne moti preveč, saj tudi navadno ne hodi veliko ven, nima veliko prijateljev in druženja sploh ne pogreša. Kar ga najbolj moti, je strah pred okužbo, boleznijo, smrtjo. Zato lahko pade v depresijo prav zaradi strahu, fobije. Zato ne gre ven, ker se boji, počuti se ogrožen. Boji se tudi za svoje drage, a ne drzne si reči nič prav zato, ker se boji. Zelo je negotov, neodločen, v hudih situacijah je še bolj negotov.

/ dalje

Piše: Erika Brajnik / Koronavirus - pot do sebe (2)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (309)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (312)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (290)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (277)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme