Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (280)

Naturopatski nasveti (280)

Piše Erika Brajnik / Kako krepimo oči v naturopatski optiki (3)

Za obolele oči je dobrodošlo spiranje očesa s kamiličnim čajem. Oko krepi tudi sveža korenika kolmeža; zmeljemo jo, sok pa stisnemo na zaprto oko, pustimo učinkovati kratek čas in speremo z mrzlo vodo.
Ko skrbimo za oko, ne smemo pozabiti na pH ust, ta je za zdravje očesa ključen. Naša slina mora biti bazična, pH med 6 in 7, ko je kisla (na primer ko imamo veliko kariesa ali veliko aft), je pH ust kisel, pri refleksu se dogaja isto. Takrat se v požiralniku naselijo patogeni mikroorganizmi, med katerimi tudi kandida. V tem primeru ošibi celoten predel telesa, in ker imamo oči na glavi tako kot usta, svetujem za naturopatsko krepitev telesa vedno tudi mazanje probiotika po zobeh. Kapsulo odpremo in jo namažemo po zobeh zvečer, ko smo si že umili zobe. Pred spanjem. Tako bo pH ust pravilen, saj se prebava začne v ustih. Kakršno koli težavo moramo zatreti na samem začetku! Vedeti moramo, da je največ patogenih mikroorganizmov v nosu in grlu!
Naturopatska kura krepitve telesa zajema 2 meseca prehrane, samomasaže in dovajanja dobrih bakterij v usta za vzdrževanje pravilnega pH ust.
Primer naturopatskega jedilnika, ki krepi oko:
Zajtrk: Borovnice in jabolka za zajtrk s proseno kašo in cimetom, cikorija
Malica: Jajca
Kosilo: Riž s koromačem, stročji fižol, rdeča pesa in sveža riba, radič in fižol
Malica: Smuti iz korenčka in koromača
Večerja: Enolončnica (bučke, koromač, brokoli, blitva, stročji fižol, fižol)
Veliko krepčilo za oči je smetlika (Euphrasia); iz nje v homeopatiji izdelujejo odlične kapljice, ki pomirijo vneto in razdraženo oko, celo krepijo ga.
Iščimo zdravje!
www.saeka.si

28.02.2020

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!