Naturopatski nasveti (279)

Kako skrbeti za svoje telo, da ne bomo imeli vnetij, da bomo zdravi, da ne bomo imeli težav z očmi?
Pomembno je, da uživamo veliko, res veliko zelenjave, ki razkisa telo in vsebuje veliko vlaknin in je tudi velik antioksidant. Najboljših 5 zelenjavnih antioksidantov: koromač – poln vitamina A; fižol – poln betakarotena in luteina; rdeča pesa – polna folne kisline in flavonoidov; zelje – polno vitamina A in C, železa, kalcija itd.; bučke – polne karotena, luteina, flavonoidov.
Treba je uživati veliko mesa, rib in jajc, saj so beljakovine zelo pomembne, ker nadzorujejo našo presnovo sladkorjev; sladkor je dandanes absolutno največja težava, ker v telesu sproža vnetje.
Treba je omejiti vnos kave, veliko bolj zdrava je cikorija, kot so jo nekoč pile naše babice, saj krepi jetra in vranico.
Pomembna je tudi vaja za prekrvavitev predela glave in oči. V tem primeru svetujem vedno enostavno vajo: vzamemo vrečo kamenčkov, od peska do kot oreh velikega kamna, jih damo v posodo, dolijemo tople vode do gležnjev, ne dodajamo soli! Stopimo v posodo in hodimo po prstih 10 minut, vsak dan.
Ta vaja bo okrepila oči, saj so na korenu prstov na spodnji strani stopala refleksne točke za oči. Pritisk je idealen, ker bo naša teža pritiskala na te točke.
Pomembno je, da smo disciplinirani in da masažo izvajamo vsak dan 10 minut – 2 meseca. S tem prevzamemo, podzavestno, odgovornost za svoje zdravje. Na takšen način se aktivira proces samozdravljenja.
/ dalje

Piše Erika Brajnik / Kako krepimo oči v naturopatski optiki (2)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (320)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (321)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme