Naturopatski nasveti (277)

Živila, ki krepijo ledvice:
Ledvice imajo obliko fižola. Krepimo jih prav z uživanjem fižola, ker jim dovaja toploto. Svetujem, da ga uživamo vsaj 2 krat na dan čez celo zimo. Če nas napenja, ni problem v fižolu, ampak v našem črevesju, zato ga kuhajmo z lovorovim listom.
Ledvice prečisti blitva, ki je polna železa, kalija, vitamina A in C in je velik antioksidant. Pojejte vsak popoldan eno blitvo, poleg tega pa še spijte vodo, v kateri se je kuhala, saj prečisti mehur in prepreči, da bi ga porasla bakterija escherichia coli!
Dopoldan jejte veliko grozdja, ker grozdje prečisti ledvice. Grozdje je polno bakra, mangana, železa, kalija, je velik diuretik in remineralizator telesa.
Kaj šibi ledvice?
Znanstveno je dokazano, da vitamin C v visokih odmerkih (1000 mg in več na dan) povzroča ledvične kamne in šibi ledvice, zato svetujem, da ga uživamo le za kratko obdobje ob prehladu (nekaj dni, ne nekaj mesecev!).
Tudi pitje limonade na tešče ni priporočljivo za nekoga, ki ima šibke ledvice, saj ga demineralizira in s tem šibi ledvice! Raje pijte limonado po zajtrku oziroma popoldan, ko energija ledvic upade in si zaželite sladkarij.
Tudi kalcijev karbonat šibi ledvice in povzroča ledvične kamne, če ga uživamo nekaj mesecev ali let. Če moramo dolgoročno uživati kalcij, potem je bolje, da izbiramo kalcijev citrat in ne karbonat! Zgodilo se mi je že, da so prišle na pregled stranke, ki so po operaciji poškodovane noge uživale kalcijev karbonat, ki jim je nakopal ledvične kamne. Noga se je pozdravila, a na škodo ledvic!
Ledvice so dragocen in pomemben filter našega telesa, imejmo jih radi, pomagajmo jim, da bodo lahko čistile naše lepo telo. Imejmo se radi in iščimo zdravje!
www. saeka. si

Piše Erika Brajnik / Zdravje ledvic v naturopatiji (3)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (287)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (293)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (294)

Rubrike

Naturopatski nasveti (292)

Rubrike

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme