Naturopatski nasveti (276)

Presličino kopel potrebuje vsak, ki ima mrzle roke in noge, ima nenehno potne roke in noge, neredno ali močno menstruacijo oziroma le-ta izostaja, ki ima vneto prostato, mehur, ledvice, bolečine v križu, kolkih ali na vratu in hrbtenici. Presličina kopel spodbuja znojenje, sama koža pa deluje kot filter, ki skozi znoj izloča toksine iz telesa.
Presličino kopel naj izvaja tudi, kdor ima težave s sinusi, tinitusom in vnetjem ušes. Te težave se pojavljajo zaradi deficita ledvic. Presličino kopel naj izvaja tudi tisti, ki je veliko shujšal in se je hujšanje ustavilo, saj ledvice nimajo več energije, da bi odvajale toksine iz telesa. Kopel iz preslice krepi ledveni del in tako posredno odpravlja tinitus in ostale omenjene težave.
Kako se pravilno izvaja presličina kopel:
100 g preslice damo v 3 litre mrzle vode in pustimo stati čez noč. Naslednji dan pristavimo k ognju in pustimo vreti 30 minut, da se zelišče čisto iztroši in odda vse od sebe. Potem precedimo, rjavo vodo pa damo v kad. Nato dolijemo vročo vodo do prsi. Voda mora biti zelo vroča, in sicer tako zelo, da moramo vstopati počasi, ker peče! Usedemo se v kopel, voda nam seže do prsi, v kopeli pa moramo imeti tudi nadledvično žlezo. V presličini kopeli sedimo 20 minut. Pomembno je, da izzovemo potenje, saj gredo toksini iz telesa prav s potenjem. Zato je smiselno, da v kopel vstopimo že napojeni z vodo in da tudi med samo kopeljo veliko pijemo. Ventili telesa prej ali slej popustijo in telo se začne potiti. Preslica je zdravilna in že sama izzove dolgotrajno potenje. Najprej se začne potiti del telesa, ki je izven vode, torej glava. Če se po 20 minutah še potimo, se dvignemo iz kadi, se ne obrišemo, ampak se zavijemo v kopalni plašč in gremo v posteljo. Se močno pokrijemo, vzamemo s seboj vodo in se potimo, dokler iz telesa teče znoj. Lahko se zgodi, da telo izloči toliko toksinov, da lahko traja potenje tudi 2 ali 3 ure in takrat preznojimo blazino, rjuhe, kopalni plašč in celo žimnico. Kopel iz njivske preslice naj izvaja tudi, kdor je letos ali lansko leto veliko shujšal, saj so ledvice prefiltrirale iz telesa veliko kilogramov toksinov in so zato šibke, navadno ima taka oseba tudi podočnjake. V vseh teh primerih pomaga presličina kopel.
Po 40. letu starosti izvajajmo kopel iz njivske preslice, od oktobra do maja, vsako leto, 2x na mesec, na polno luno in dan za njo. Tako bomo čistili sproti naše telo toksinov in bomo zatrli v kali vsakršno spočetje bolezni – katerekoli!
Kopel iz njivske preslice topi ledvične kamne in ciste na ledvicah, izvajajte jo 1x na teden ob ledvičnih kamnih in le ti bodo izginili!
Ob tem poudarjam, da nasveti ne želijo nadomeščati zdravniškega zdravljenja in priporočil zdravnika!
/ dalje
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Zdravje ledvic v naturopatiji (2)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (296)

Rubrike

Naturopatski nasveti (303)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (291)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (276)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme