Naturopatski nasveti (275)

Ledvice so zelo pomemben organ, saj nadzorujejo in ravnajo z vodo v našem telesu. Naše telo vsebuje 60 % vode! Ledvice vsak dan filtrirajo približno 180 litrov tekočine, zato lahko rečemo, da so ledvice najbolj pomemben filter našega telesa. Tako kot se mi staramo, se starajo tudi naše ledvice. Zelo pomembno je, da stalno skrbimo za zdravje naših ledvic, sploh pa v tretjem življenjskem obdobju.
Bolezni, kot je hipertenzija (povišan krvni tlak), nastajajo zaradi šibkosti ledvic. Kar 60 % ljudi na svetu trpi za hipertenzijo. Arterioskleroza, diabetes, srčni infarkt nastanejo zaradi šibkosti ledvic. Srčni infarkt je na svetu pri moških prvi vzrok smrti.
Tako lahko razumemo, da so ledvice nekak neslišni in nevidni ključni akter in upravljalec našega telesa.
Združenje ameriških bolnikov ledvic trdi, da ledvice lahko izgubijo kar 90 % svoje energetske moči, ne da bi se človek tega sploh zavedal! Energija je življenje, hrana je energija!
Znaki, ki jih naše telo kaže, da so ledvice šibke:
-podočnjaki
-znojenje v dimljah
-potenje v rokah in nogah
-zastajanje vode po telesu (edemi)
Zdaj pa pomislimo, koliko ljudi, ki jih vi poznate, ima podočnjake? Ogromno! Nastanejo s starostjo in kažejo na energetski deficit ledvic! Podočnjaki govorijo, telo nam govori, da so ledvice šibke, da nimajo več moči – dovoljšne vitalne energije, da bi uravnavale vodo v našem telesu, zato le-ta zastaja.
Ko voda zastaja v telesu, se začenjajo v telesu nabirati toksini, ki vplivajo na inzulinsko nihanje v telesu, na hormonsko neravnovesje v telesu itd. Nepravilno inzulinsko nihanje ošibi predvsem želodec, hormonsko neravnovesje pa ošibi maternico, dojke, prostato itd.
Skratka, če gledamo vzročno, tako kot naturopat gleda na zdravje, bomo videli, da se 90 % zdravstvenih težav človeka začne s šibkostjo ledvic, z zdravjem najpomembnejšega filtra našega telesa!
Kako delovati preventivno, kako v kali zatreti bolezen oziroma kako se ji izogniti? Tako, da krepimo ledvice!
Njivska preslica
Preslica je prarastlina, plemenita zdravilna rastlina, ki krepi telo predvsem v ledvenem delu. Učinkuje zdravilno, ker krepi ledvice, organ, ki je za naše telo najpomembnejši filter za odpravljanje toksinov iz telesa. Preslica vsebuje ogromno silicija, minerala mladosti, saj dejansko pomlajuje tkiva, kožo in zdravilno vpliva na mehur in ledvice. Izvajanje kopeli iz preslice je za telo pomembno predvsem v zimskem letnem času, saj tako okrepimo telo za vso zimo.
/ dalje
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Zdravje ledvic v naturopatiji (1)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (291)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (295)

Rubrike

Naturopatski nasveti (282)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (290)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme