Naturopatski nasveti (274)

Najprej smo pregledali jezo, ki je vezana na jetrni deficit. Potem je sledil strah z ledvičnim deficitom, tokrat pa bom pisala o vranici, ki je vezana na emocije, raztresenost, brezvoljnost, brezciljnost, lenobo. Vranica je žleza, vezana na presnovo sladkorjev v telesu. Ko je sladkorja preveč ali pa premalo, je vranica šibka. Danes je sladkorja vsepovsod na pretek, beljakovine pa so protiutež presežku sladkorja, zato so danes tako uspešni pretežno beljakovinski prehranjevalni režimi. Beljakovina se dalj časa presnavlja kot sladkor in tako telo porabi vse sladkorje v presežku, seveda to traja nekaj časa, dolgoročno tak režim pa obremenjuje ledvice.
Danes se bom dotaknila emocij vranice, to so emocije zmedenosti, ko hodiš po hiši in prideš v sobo in si rečeš: “Po kaj sem že prišel”?
Ko stalno iščeš hišne ključe ali kaj drugega. Ko bereš časopis in misli zaplavajo in si rečeš: “Kaj sem že prebral”?
Ko greš v posteljo in ne moreš in ne moreš zaspati, ker misli preplavljajo tvoje možgane in jih noče biti konca.
Ko se ti v življenju nič ne da. Ne da se ti obleči, se naličiti, ko te vprašajo, kaj bi v življenju počel, in odgovoriš: “Ne vem, vseeno mi je”.
Ko se ti nič ne da, samo ležal bi in gledal TV ali računalnik. Demenca in Alzheimerjeva bolezen predstavljata zadnji presežek vraničnega deficita. Takrat je življenje zavito v oblake, ne zavedaš se sebe in bližnjega. Zmeda na celi črti oziroma, povedano z naturopatskega vidika, sladkor v presežkih dolga in dolga leta!
Hrana vpliva na naše emocije, ne samo na naše telo. Presežek sladkorja se na telesu kaže z nadlogo, ki ni bolezen, je pa zelo razširjena: celulit! Koliko srednješolcev poznate, ki imajo polno celulita in se jim v življenju nič ne da?
Ne kupujte jim več sladkorja in spremenili jim boste mišljenje, glavo in življenje.
Iščimo zdravje!
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Lenoba, raztresenost in brezvoljnost

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (321)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (320)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme