Naturopatski nasveti (273)

Pred prazniki sem v svojem zapisu opisala jetrni deficit v osebi, ki zaradi povišane toksemije jeter po telesu trpi zaradi nespečnosti, živčnosti, nepotrpežljivosti, razdražljivosti. Zdaj se bomo dotaknili osebe, ki trpi zaradi ledvičnega deficita. Oseba, ki ima povišano toksemijo ledvic po telesu, se fizično kaže kot suha oseba, kost in koža, vedno ji je mraz, se poti v roke in noge, stopala so vedno ledena. Ima podočnjake, lasje so tanki, ima težave z mehurjem, maternico, prostato, hipertenzijo, depresijo.
Takšna oseba je prestrašena, boji se sprememb, boji se novosti, je neodločna, negotova, je sramežljiva, rada zardeva. Ni rada v središču pozornosti. Redko si upa izraziti svoje želje in ambicije, nekako se podreja ostalim. Misli si da, ne bo zmogla, da ni vredna radosti življenja.
Ko toksemija ledvic zapusti telo, bo oseba bolj pogumna, bolj samozavestna, ne bo je več zeblo, imela bo močan urogenitalni del.
Naturopatske tehnike krepitve ledvic so: kopel iz njivske preslice – 1x na teden za 2 meseca, moxa na popku – 20 minut 1 mesec vsak dan, fižol Azuki – na jedilniku vsaj 2x na dan, sok blitve – pol litra na dan vsaj 1 mesec, masaža stopal – predel maternice /prostate, 5 minut vsak večer, rmanov čaj – 1 liter na dan 1 mesec.
Ledvice so najbolj pomemben organ telesa. Lahko izgubijo kar 80 % svoje energije, a se človek tega sploh ne zave. Tako trdi ameriško združenje ledvičnih obolenj.
Ledvice v telesu upravljajo z vodo. Ko nimajo več energije, bo človek opazil težave, vezane na urejanje vode v telesu: prekomerno potenje, zastajanje vode, zabuhlost, nemoč zadrževanja urina, pogosto uriniranje itd.
Hipertenzija, zaradi katere trpi več kot polovica svetovne populacije, nastane zaradi ledvičnega deficita.
Če si želimo lepo, zdravo starost, krepimo svoje ledvice!
Iščimo zdravje!
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Strah in obup

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (294)

Rubrike

Naturopatski nasveti (307)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (306)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (308)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme