Naturopatski nasveti (272)

Čas je za praznike, čas je za Božič, čas je za obdarovanje, smo na to pripravljeni? Vsak si za božične praznike želi miru, dobrote, prijaznosti; ali smo zmožni dobrote in prijaznosti? Tiste pristne, brezkompromisne!
Lahko je govoriti, težje je delati. Lahko je govoriti, kako si želim miru, vendar za mir nič ne storim. Radi bi lepo besedo, a sami jo znamo dajati? Dejanja so težje izvedljiva, sploh tista prava dejanja – ne zaigrana. Veselje lahko zaigramo, začudenje in presenečenje tudi, težko pa je zanetiti pristno iskrico veselja in radosti v srcu nekoga, saj za to potrebujemo pristno in čisto srce, brez mask!
Svet od nas danes terja masko lepote, veselja, idealne harmonije, dobrote. To je značilnost velike večine delovnih sestankov, prošenj za zaposlovanje itd.
Kako doseči pristno harmonijo in veselje? S trdim delom na sebi!
Oseba, ki je polna toksin, npr. ki je predebela, nima v sebi harmonije, kajti toksini v telesu zmaličijo encimatske in fiziološke procese organizma, takrat oseba lahko tudi nima bolezenske diagnoze, ima pa veliko težav, kot so nespečnost, razdražljivost, vzkipljivost. Kar naenkrat postane jezna, vsaka malenkost ji dvigne pritisk in ji gre na živce. To so toksini, ki norijo, ki nadzorujejo telo, če se obotavljamo pri semaforju, ko se prižge zelena luč, nekateri kar znorijo od živčnosti, drugi so nestrpni in prehitevajo tudi v naselju itd. Osebe so lahko črnoglede, vse kritizirajo in pravijo, da delo ni narejeno dobro, da bi bilo lahko boljše, in res si to mislijo, ne znajo pohvaliti, ne znajo ceniti dela drugih, ker nimajo miru v sebi, vse to zaradi toksinov. To so ljudje, ki uživajo, če je kdo bolan, če komu ne gre dobro. To so tisti ljudje, ki se ponoči zbudijo in se potijo, vroče jim; zjutraj so izmučeni, potrebujejo tri skodelice kave, da se zbudijo.
Taki ljudje so polni toksinov, ti toksini jih delajo jezne. Dobrota je v tem človeku skrita, saj mu gre preveč stvari na živce, da bi lahko občutil dobroto, da bi lahko v miru razmišljal, molil, telovadil. Taka oseba nima potrpljenja, ker toksini motijo fiziološke procese organizma. V opisanem primeru govorimo o jetrnem deficitu.
V naslednjih številkah bomo videli druge primere toksemije telesa in emocionalna stanja, ki iz teh izhajajo.
Znebimo se toksinov in bo dobrota, ki je v naših srcih, lahko prišla na dan!
Iščimo zdravje!
www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Dobrota in notranji mir

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (278)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (295)

Rubrike

Naturopatski nasveti (303)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (274)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme