Naturopatski nasveti (271)

Nastanek in usoda: vsako bitje je individuum zase, vendar ima pomembno vlogo tudi v globalni sliki enotnosti kozmosa. Energija posameznika se zrcali v energiji kozmosa. Vsak izmed nas ima svoje vibracije, ki se ujemajo z enotno vibracijo univerzalne ljubezni, Najvišjega, Boga … Vsak človek ima točno določeno nalogo, ki jo mora izpolniti. Da vsak lahko izpolni svojo nalogo, ima določene vrline, ki jih mora skozi osebnost izražati: hrabrost, nežnost, veselje, modrost, pogum, vztrajnost. Če se to ne zgodi, nastopi v človeku nasprotna emocija: strah, nezadovoljstvo, nepotrpežljivost, jeza, okrutnost, nevoščljivost… Te emocije so po Bachu pravi vzrok vsake fizične bolezni. Vsak človek podzavestno stremi po harmoniji, saj ga narava sili v to, kozmična energija nas usmerja v to, saj je to stanje energetsko najbolj učinkovito: harmonija torej!

Pravica brez ljubezni je strogost.
Vera brez ljubezni je fanatizem.
Moč brez ljubezni je nasilje.
Dolžnost brez ljubezni je pedantnost.
Urejenost brez ljubezni je nezadovoljstvo.
Laodzi… (kitajski filozof)

Kaja (9 let), Koper (grizenje nohtov)
Maja 2014 mi je mamica iz Kopra pripeljala 9-letno Kajo, ki si je grizla nohte. Uredili smo prehrano, dali Bachove cvetne esence, probiotike in še nekaj napotkov. Dva tedna sta minila … Kaji od takrat naprej samo še strižejo nohte: -). Le-to mi je sporočila njena mama v zahvalnem elektronskem sporočilu.

Ivanka (70 let), Pivka (pogreb)
Junij 2012. Zgodila se je tragedija v družini, ponesrečil se je mlad fant, ki je umrl v prometni nesreči. Vsi so bili pretreseni, obupani, obdajali so jih občutki jeze, strahu, krivičnosti, groze, obupa, nemoči itd.
Za pogreb so me prosili, da svetujem Bachove cvetne esence. Po pogrebu so mi rekli, da so “tako ‘korajžno’ šli na pogreb, saj smo jokali, a v nas ni bilo občutka groze, bila je samo žalost ob izgubi”. Duša je bila krepkejša!

Irma (45 let), Koper (rak na dojki)
Aprila 2011 je prišla do mene gospa Irma iz Kopra, ki je ravno prestala operacijo raka na dojki. Želela si je uravnati emocije. Začeli sva pogovor in kmalu je bilo razvidno, da je bilo v njej močno prisotno predvsem čustvo ljubosumja, ki ji je seveda tudi spodbudilo nastanek bolezni. Borila se je šest mesecev in ljubosumje je vendarle dokončno zapustilo njeno dušo.

Iščimo zdravje!

/ konec

www.saeka.si

Piše: Erika Brajnik / Floriterapija v naturopatiji (3)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (281)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (288)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (277)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (293)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme