Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (270)

Naturopatski nasveti (270)

Floriterapija v naturopatiji (2)

Z Bachovimi esencami uspešno odpravljamo ljubosumje, nevoščljivost, slabost v avtu; odlične so za otroke, ki si grizejo nohte, mokrijo posteljo, učinkovite so pri jecljanju, za mlade mamice – prvo kopanje otroka, občutek povezanosti z otrokom, za lažjo ločitev od partnerja, za deloholike: prispevajo k tistemu občutku, da se lahko ustavimo in malo počivamo; so proti depresiji, anksioznosti, dermatitisu, po kemoterapiji: spodbujajo voljo za nadaljnje borbe, pri učenju pomagajo tako, da nam misli ne uhajajo ….
Bachove cvetne esence delujejo izjemno dobro na otroke; pri njih je učinek takojšen, saj imajo manj emocionalnih blokad kot mi odrasli. Esence delujejo na principu uravnavanja: če je v osebi prisotna emocija ljubosumja, uravnajo emocijo ljubezni. Ne borijo se s težavo, ampak okrepijo nasprotno čustvo. Delujejo nežno, po plasteh uskladijo vse emocije od rojstva naprej, delujejo latentno ponoči, zato jih je smiselno jemati pred spanjem.
Naravni makrokozmos (narava) uredi človeški mikrokozmos na čisto naravni način, če izberemo prave esence. To se zgodi na najbolj naraven način, brez sile, nevidno, neslišno.
Harmonizacija se uravna postopoma, korak za korakom, individualno, kolikor oseba lahko zmore. Harmonizacija je neboleča, bolezen je boleča.
Oseba se uravna z naravo, osebna odgovornost se poveča, z Bachovimi cvetnimi esencami prej odrastemo, v dobrem smislu.
Naloga naturopata mora biti ta, da bolniku pomaga priti do sebe, tako bo lahko pozdravil svojo bolezen.
Prava terapija ne odvzame pacientu čuta za odgovornost (v smislu – bo že zdravilo to uredilo!), ampak mu pokaže pot, ki ji mora slediti, da premaga vse napake.
Druga naloga naturopata je ta, da človeka okrepi, da mu predpiše tako terapijo, ki bo okrepila telo in vzpostavila mir v duši. Harmonizacija osebe v duši in telesu.
Kako to dosežemo? Dovolj je, da poslušamo našo dušo, to, kar nam narekuje. Življenju moramo slediti z veseljem v srcu, vse, kar delamo, mora biti sinonim veselja.
Velika večina izmed nas je povezana z dušo v otroštvu in v mladosti. Takrat bolj poznamo svojo nalogo v življenju. Kasneje se ta čut izgubi zaradi pretirane prizemljenosti osebnosti.
Vodila duše so naše želje, najgloblje želje, ki jih imamo, skozi te želje nam duša govori o naših življenjskih nalogah.
Če bomo poslušali svoje notranje želje, bomo vedno na pravi poti.
Duša nam govori skozi intuicijo, instinkt, ideale.
Bolezen ni kazen, bolezen je medij, po katerem naša duša komunicira z nami, da lahko popravimo napake, da se izognemo večjim napakam, pomaga nam, da pridemo spet na tisto pravo pot, od katere smo se oddaljili.
/ dalje
www.saeka.si

06.12.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!