Naturopatski nasveti (269)

V sklopu naturopatije radi govorimo tudi o floriterapiji, ki predpostavlja zdravljenje s cvetnimi esencami. V tem prispevku bomo podrobneje pogledali Bachove cvetne esence, ki jih je odkril angleški zdravnik, imunolog, bakteriolog, homeopat Edward Bach. Naturopatija je veda, ki celostno obravnava človeka na psihofizični ravni. Čustvena stanja imajo ključno vlogo pri ohranjanju zdravja in premagovanju bolezni.
“Zdravje je odvisno od harmonije duše in telesa”, pravi dr. Edward Bach.
“Zdravje je naše bogastvo, naša pravica. Je popolna usklajenost duše, uma in telesa; ni težko dosegljiv cilj, ampak je nekaj preprostega in naravnega, kar pa so mnogi izmed nas zanemarili”, trdi dr. Edward Bach.
Floriterapija predpostavlja zdravljenje z rožami, v tem primeru z Bachovimi cvetnimi esencami. Poznamo 38 različnih vrst Bachovih cvetnih esenc, vsaka je vezana na določeno emocijo, ki jo odpravlja ali, bolje rečeno, uravna. Bachove cvetne esence zdravijo na vibracijskih frekvencah cvetov in energij, ki vplivajo na uravnoteženost energetskega sistema človeka – energija uma in psihe skupaj z energijo fizičnega telesa. Vsaka bolezen predstavlja disharmonijo: telesno, emocionalno, duhovno in duševno.
Bachove cvetne esence zdravijo vzroke bolezni, delujejo na naše čustveno stanje in ga pomagajo uravnovesiti. Zelo primerne so za pomoč v krizah in težkih življenjskih situacijah. So tudi čudovita pomoč, podpora in spodbuda pri duhovnem in telesnem razvoju. Cilj Bachove cvetne terapije je, da ponovno vzpostavi naše duševno ravnovesje in nas na ta način poveže z lastnimi duševnimi in telesnimi močmi, potenciali!
Človek ponovno najde smisel bivanja. Kapljice delujejo takoj, ko jih zaužijemo. V rešilnih avtomobilih v Ameriki jih veliko uporabljajo, so prvo zdravilo, ki ga dajo ponesrečencu – rešilne kapljice. Bachove cvetne esence jemljemo večkrat na dan in jih damo pod jezik. Ne smemo jih hraniti v bližini izvorov elektromagnetnega valovanja (radio, TV, mobilni telefon idr). Bachove cvetne esence so primerne tako za otroke in nosečnice kot tudi za vse ostale. Če določene esence ne potrebujemo, npr. da jo je terapevt narobe svetoval, nima nobenega učinka na naše telo in nam tudi ne more škodovati. Prav tako na Bachove cvetne esence ne moremo biti alergični, saj niso narejene iz fizičnih substanc rastlin, prenašajo samo zdravilni potencial cveta.
/ dalje
www.saeka.si

Floriterapija v naturopatiji (1)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (273)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (297)

Rubrike

Naturopatski nasveti (292)

Rubrike

Naturopatski nasveti (276)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme