Naturopatski nasveti (268)

Rmanov čaj odpravlja menstrualne bolečine, ureja menstruacijo, krepi maternico in jajčnike. Lahko ga pijejo tudi moški, saj krepi prostato. Zato svetujem eno skodelico zvečer pred spanjem 2 meseca.
Zunanje hemoroide lahko tudi splakujemo z rmanovim čajem.
Rman deluje tudi protiparazitno, zato pomaga, tudi če ga uporabljamo za splakovanje ob srbečem anusu. Pitje rmanovega čaja je priporočljivo tudi ob vnetju mehurja. Poleg tega, da krepi urogenitalni del, pomaga tudi prečistiti kri; ko se kri izboljša, se bodo tudi rane lažje celile. Rano lahko tudi pokapamo s sokom rmana: vzamemo svež cvet in liste rmana, jih zdrobimo ali sesekljamo, stisnemo sok in ga pokapamo na rob odprte rane.
Rman sicer zdravi predvsem ženske organe in krepi njeno telo. Tudi deklici, ki se razvija v žensko, lahko ponudimo rman pred spanjem ali ob prvi menstruaciji v puberteti.
Sama svetujem 1x letno enomesečno kuro z rmanov vsaki ženki, in sicer 1 skodelico vsak večer za 1 mesec, in sicer tisti mesec, v katerem ima “pacientka” rojstni dan. Saj smo takrat ženske najbolj občutljive.
Poleg rmana za zanositev svetujem tudi jedilnik, ki je sestavljen iz polno dobrih beljakovin in zelenjave, nič rafiniranih mok, sladkorjev in mlečnih izdelkov, saj ti sprožijo v telesu inzulinsko nihanje, ki moti produkcijo hormonov. Tak primer je vranični jedilnik iz moje knjige Naturopatski priročnik za samopomoč.
Poleg tega sem vsaki ženski, ki si je prizadevala zanositi, svetovala samomasažo stopala, in sicer refleksne točke maternice na nogi, pod gležnjem na notranji strani stopala (kot na sliki).
Pomembno je, da masiramo to točko vsak dan 5 minut na vsaki nogi. Masiramo s členki, pritisniti moramo tako, da malo boli. Fizično bo ta masaža sprožila, da do maternice in jajčnikov pride več krvi in več kisika, organ bo bolje prekrvavljen in se bo bolje čistil, njegove sluzi se bodo bolje obnavljale. Tako preprečujemo nastanek cist, miomov itd.
Pomembno je tudi, da sami sebe masiramo, saj tako prevzamemo odgovornost za svoje zdravje. Jaz sem tisti, ki se moram masirati vsak dan, jaz sem tisti, ki želi biti zdrav, če tega ne naredim, sem sam kriv, ni maser ali kdo drug, ki bi me moral masirati.
Na takšen način se sproži vsak dan proces samozdravljenja v telesu, torej želja po zdravju!
Moje stranke, ki so želele zanositi, so prišle vsaka s svojo zgodbo; v Naturopatkem centru Saeka je s pomočjo naturopatskega pristopa zanosilo že več tisoč žensk.
Prevzemi odgovornost za svoje zdravje, delaj in trud se bo obrestoval! To je formula, ki je cenovno zelo hvaležna in spoštljiva tudi do narave.
Ko ženska na takšen način okrepi svoje telo, da pravilno proizvaja hormone in naravno zanosi, potem z lahkoto tudi donosi in rodi. Če pa silimo telo v nekaj, za kar ni pripravljeno, potem imamo težave še z vsem ostalim.
Iščimo zdravje.
/ konec
www.saeka.si

Zanositev in naturopatski pristop (3)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (337)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (330)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (324)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (338)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme