Naturopatski nasveti (266)

V svoji 10-letni karieri sem imela srečo in priložnost svetovati več kot 15.000 ljudem, veliko je bilo tudi žensk, ki niso mogle zanositi zaradi razlogov, ki jih uradna medicina ni znala razložiti.
Spominjam se primera iz letošnje pomladi: 33-letna gospa si je s partnerjem prizadevala zanositi že štiri leta, a ji ni uspelo. Zdravnik jo je usmeril na umetno oploditev. Z njo naj bi bilo fizično vse v redu, s partnerjem tudi. S temi podatki je prišla na naturopatski pregled. Med pregledom sem opazila, da nima velikih telesnih težav, menstruacije je imela redne, brez vnetij, vitalna energija je bila dobra, gospa se je kot športnica zelo pazila pri prehrani; skratka, vse je bilo optimalno. Potem sem pa pogledala njen iris (oko); na njem so se kazali znaki strogosti, trdnosti, neomajnosti, znaki trdne vzgoje, strogih načel (natrijev obroč: ura 12.00). Začela sem jo spraševati o njenem poklicu, o hobijih in o tem, kako preživlja dan. Vse mi je povedala, nato pa sem ugotovila, da z možem nista še poročena, čeprav živita skupaj že 7 let.
Takrat sem razumela in ji rekla: “Imeli ste strogo vzgojo, napeti ste oziroma krivo se počutite, ker niste poročeni, sram vas je pred starši, zato ne morete zanositi”. Gospa je osupnila in potrdila, da je res tako, da ji je res hudo, da so starši strogi “po stari šoli” in da vedno, ko gre k njim na obisk, se počuti bedno.
Svetovala sem ji poroko, vranični jedilnik, rmanov čaj, masažo.
Po dveh mesecih sem prejela sporočilo: “Kot dogovorjeno, sem se poročila in zanosila”!
Kot ste lahko razumeli, z opisom tega primera želim povedati, da je težave z zanositvijo potrebno iskati v telesu, duhu in duši, individualno.
Velik del mojih strank, ki so imele težave z zanositvijo, je imelo dejansko emocionalne blokade, vendar se emocija vedno kaže tudi na fizični ravni kot neravnovesje telesa, v tem primeru hormonskega neravnovesja med estrogenom, progesteronom, kortizolom, testosteronom itd.
/ konec
www.saeka.si

Zanositev in naturopatski pristop (1)

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (280)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (301)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (287)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (297)

Rubrike

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme