Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (265)

Naturopatski nasveti (265)

Piše: Erika Brajnik / Izgorelost in naturopatske rešitve (3)

Primer naturopatske logike razmišljanja pri aktiviranju procesa samozdravljenja s hrano
Zajtrk ob 7. uri:
2 jajci in pršut

dopoldan: grozdje

kosilo ob 13. uri:
riž in meso in zelje in fižol

popoldan: radič in fižol

večerja ob 19. uri:
meso in zelje in fižol

Pri izgorelosti zelo pomaga oligoelement zlato-srebro-baker, saj, ko je oseba izgorela, najbolj trpi nadledvična žleza, takrat so vrednosti kortizola, hormona stresa, visoke. Če uživamo ta oligoelement zjutraj na tešče, bo pospešil kemijske reakcije, ki favorizirajo zdravljenje, saj so oligoelementi katalizatorji fizioloških procesov organizma. To pomeni, da pospešijo proces zdravljenja. Po domače povedano, vsako zdravilo ali dodatek k prehrani bolj hitro deluje.
Pomagajo pa tudi Maca in Aswaganda, ki krepita nadledvično žlezo, ter enkrattedenska kopel iz njivske preslice. Med zdravilnimi gobami ob izgorelosti najbolj pomaga Cordyceps, ker krepi ledvice in nadledvično žlezo.
Za uravnavanje pretirane produkcije adrenalina, ko je oseba še nespeča in se težko umiri, bodo pomagale tudi CBD kapljice. Depresivni osebi bo pomagal oligoelement litij, ker odpravlja apatičnost in povrne reaktivnost telesu.
Ob izgorelosti si lahko pomagamo tudi s floriterapijo. V tem primeru najbolj pomagajo cvetne esence: Rock rose, Olive, Star of Bethlehem, Gorse, Sweet chestnut, Vervein.
Izgorelost bo postala velik zdravstveni problem, če se ne bodo spremenili urniki dela, in sicer tako, da bi ljudje, starejši od 40 let, delali po 6 ur na dan in prejemali normalno plačo za 8-urni delovnik. Tudi naše vrednote se morajo spremeniti, potrebno je postaviti osebo na prvo mesto, ne pa dobrine.
Takšen zgled in takšne vrednote moramo posredovati mlajšim generacijam. Zakoni bi morali biti takšni, da NE bi dovoljevali izkoriščanja delavcev, žal jih pa ravno država prva krši in daje slab zgled.
Kratek opis cvetnih esenc proti izgorelosti:
Rock rose: potolaži dušo pred šokom stresa in zlorabe, ki jo telo občuti, ko predolgo časa zanemarja potrebo po počitku.
Olive: esenca, ki jo telo potrebuje, ko je brez energije in utrujeno, da se ponovno aktivira, reagira.
Star of Bethlehem: potolaži osebo in ji da upanje in vero v nov začetek.
Gorse: daje upanje in odpira možnosti za nove začetke.
Sweet chestnut: da upanje tistim, ki so res že vse poizkusili in jim ni nič pomagalo, ki so se skoraj že vdali. Daje luč upanja v temi obupa.
Vervein: za vztrajnost. Osebe, ki so zelo vztrajne in zelo trmaste, ko pa enkrat rečejo ne, je ne za vedno, je konec. Take potrebujejo esenco vervein.
Vse esence zmešamo skupaj, damo 5 kapljic direktno pod jezik zvečer pred spanjem. Za personalizirano mešanico mi pišite na info@saeka. si.
Iščimo zdravje!
/ konec
www.saeka.si

01.11.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!