Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (262)

Naturopatski nasveti (262)

Piše: Erika Brajnik / Hipertiroza v naturopatiji (5)

Pomembno je vedeti, da je svinec ena tistih kovin, ki jo lahko zarodek posrka od mame iz posteljice, zato so vrednosti svinca v telesu med nosečnostjo pomemben podatek in hkrati zelo nevarne. Veliko novorojenčkov se že rodi z visokimi vrednostmi svinca v krvi in s tem povezanimi problematikami, kot je lahko rahidizem ali rečeno enostavneje, ko je otrok pod težo ali premajhen. Drug problem, ki ga predstavlja svinec, se pojavi v odraslosti; ker je namreč molekula svinca zelo podobna kalcijevi, jo telo lahko zameša in vgradi v kosti namesto kalcija, zato moramo te toksine pravilno odstraniti iz telesa. V nasprotnem primeru bomo imeli veliko več možnosti za obolenja, kot je osteoartritis in druge bolezni kosti.
Bolezni, težave in nadloge, ki jih povzroča povišana vrednost svinca v telesu, so: spontani splav, utrujenost, anksioznost, anemija, prividi, artritis, arterioskleroza, pomanjkanje libida, depresija, oslabljeno delovanje ledvic, disleksija, epilepsija, slepota, impotenca, more, nespečnost, Parkinsonova bolezen, vrtoglavice, gluhost, rahidizem, težave z menstruacijo, pioreja idr.
Kje se svinec najpogosteje nahaja? V gorivu, lakih, barvah, kovinskih posodah, avtomobilskih baterijah, pesticidih, barvah za lase, cigaretnem dimu, okuženi vodi, zraku …
Zanimivost: na laseh trupla Ludviga van Beethovna so opravili mineralogram – test las in ugotovili, da je imel izredno visoke vrednosti svinca v telesu, trpel je za saturnizmom, boleznijo, ki je posledica povišane vrednosti svinca v telesu, kar je skoraj zanesljivo povzročilo njegovo globoko brezvoljnost, za katero je trpel zadnja leta življenja.
Rešitev za hipertirozo obstaja! Tudi če ščitnice v telesu ni več, a kljub temu imate težave, pomeni, da je toksemija jeter povečana. Pomagajte si s hrano, jetrni jedilnik (www. saeka. si – Naturopatski priročnik za samopomoč), saj je hrana najbolj močno zdravilo kar jih človek pozna!
Iščimo zdravje!

/ konec
www.saeka.si

11.10.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!