Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (260)

Naturopatski nasveti (260)

Piše: Erika Brajnik / Hipertiroza v naturopatiji (3)

Živo srebro se v našem telesu nabira predvsem v centralnem živčnem sistemu, jetrih in ledvicah. Največje težave, ki jih povzroča, so živčnost, občutljivost, dermatitis, tresavica, izguba spomina, glavobol, vnetje kože, izpadanje las, izpuščaji po telesu.
Kot vemo, se živo srebro v vsakem izmed nas nahaja predvsem v amalgamih. Zdaj je zelo modna odstranitev le-teh, vendar pozor: treba jih je odstraniti varno, pri zobozdravniku, ki razpolaga s pravimi sredstvi za varno odstranitev. Pred tem pa je vsekakor vredno okrepiti jetra. Vsako odstranjevanje amalgama namreč predstavlja izpostavljanje telesa povišanim vrednostim živega srebra. Če toksini, ki se izločajo ob odstranjevanju plombe, niso pravilno in hitro posrkani s posebnimi aspiratorji in zaščitami, gredo neposredno v možgane.
Če so jetra šibka, je bolje, da amalgama ne odstranimo, saj nam bodo na takšen način manj škodile. Ob hranjenju se amalgam počasi izrablja, torej vsak dan prejmemo malo “strupa” v naše telo, vendar nam ta količina lahko škodi minimalno, če le imamo močna jetra, saj zmorejo to toksično kovino izločiti iz telesa.
Pred kratkim je prišla k meni lepa, mlada ženska, ki je iz neznanega razloga dobila po celem telesu srbeče izpuščaje. Seveda je bila zelo nesrečna, saj ni vedela, zakaj so ti izpuščaji nastali, saj ni bila nikoli bolna, alergična itd. Med pogovorom mi je zaupala, da si je pred 2 mesecema odstranila 12 amalgamov brez ustrezne zaščite. Izpuščaji so bili torej le posledica.
Z naturopatsko kuro si je opomogla, vendar moramo biti pozorni in misliti z glavo. Če smo alergični, imamo po koži razne srbeče izpuščaje. Takrat je bolje, da si ne nakopljemo novih težav, misleč, da se bomo tako v celoti prečistili. Bolje je, da se okrepimo.
Tudi hipertirozo lahko ukrotimo ali pa sprožimo z nepravilno odstranitvijo amalgam v telesu.
Povišane vrednosti svinca v našem telesu so zelo pogoste, saj se je ta toksična kovina dolgo uporabljala za izdelavo vodovodnih cevi po hišah. V Benetkah je še vedno velika večino hiš s svinčenimi cevmi v zidovih. Zdaj je uporaba svinca za izdelavo cevi v Evropski uniji prepovedana, vendar je svinec prisoten domala povsod v našem okolju.

/ dalje
www.saeka.si

27.09.2019

Komentarji

Naročite svoj izvod tednika Novi glas

Naročite se na tiskano izdajo tednika Novi glas že danes!

Prireditve

Vremenska napoved

Copyright © 2017 - 2020 Noviglas, Vse pravice pridržane!